Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zalehl dcerku (†5) na kolotoči: Postavila se, vrávorala a krvácela z nosu. Za pár minut zemřela

Autor: ran - 
21. června 2021
21:27

Nevinná hra se změnila v tragédii, když muž zalehl malou dcerku plnou vahou svého těla na kolotoči. Holčička nezemřela hned, dokonce se postavila. Začala ale vrávorat a krvácet z nosu. Vážným zraněním hlavy a krku podlehla za pár minut po neštěstí.  

Amberlie Penninton-Foleyová si 27. srpna 2020 hrála na dětském hřišti ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Dovedl ji tam její tatínek Robert. Když začali blbnout na jednom druhu kolotoče zvaném Supernova spolu, netušili, že během pár minut dojde k obrovské tragédii.  

Kolotoč Supernova je jednoduchá otáčející se plastová obruč spojená několika „nožičkami“ se zemí, široká tak akorát na chodidla, se stranami v nestejné výšce. Malé i větší děti na ní mají psinu, jak je ale vidět, při troše nešikovnosti a nepozornosti i ona může přinést smrt.

Robert se na Nový Zéland přestěhoval s manželkou Emmou z Anglie v roce 2011, na ostrovech u protinožců pak zplodili Amberlie a jejího mladšího brášku. Teď všichni společně na Amberlie mohou už jen vzpomínat, napsal Daily Mail.

Tatínek i dcera se osudný den na kolotoči báječně bavili. Robert balancoval na spodní části prstence, zatímco holčička se nacházela na horní. Stačilo ale, aby táta pár kroků popošel a dceru kruh posunul blíž směrem k jeho nohám. Při tom rozložitý muž ztratil rovnováhu a dcerce plnou vahou svého těla zalehl hlavu a krk.   

Vypadalo to, že Amberlie se po pádu vzpamatovala. Postavila se, bylo ale vidět, že není ve své kůži, vrávorala. Pod nosem a na tričku jí za chvíli otec objevil krev. Rozhodl se, že rychlejší než volat záchranku bude dovézt holčičku na kliniku po vlastní ose.

Během tříminutové cesty ale Amberlie zbledla a upadla do bezvědomí. Na klinice personál zavolal sanitku, jenže záchranáři už holčičce nedokázali pomoct. Zemřela. 

Vyšetřování nyní přišlo se závěrem, že úraz a následnou smrt nezpůsobila ani chyba na kolotoči ani nedbalost na straně otce. Koroner Petr Ryan celou  tragickou událost označil za „velmi neobvyklou a velmi nešťastnou nehodu“ a poslal rodičům mrtvé dívenky kondolenci.   

„Nedivil bych se, kdybych se dozvěděl, že spoustu dalších rodičů s tímhle kolotočem zacházeli podobným způsobem, aniž by došlo k nějakému vážnému zranění,“ uvedl podle Daily Mail koroner.

Rodičům lidé ve veřejné online sbírce poslali peníze na to, aby se pohřbu dívenky mohli na Novém Zélandu zúčastnit i rodinní příslušníci z Anglie. „Slova nikdy nemůžou dostatečně vyjádřit vděčnost všem, kdo přispěli ať už finančně nebo třeba kyticí,“ řekla maminka Emma na konci léta 2020 webu Stuff.

Vybralo se tehdy na pohřeb malé Amberlie a výdaje s ním spojené téměř 750 tisíc korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi