Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma porodila trojčata pět dní od sebe: Sourozenci se narodili v různých desetiletích!

Autor: rc - 
29. května 2021
06:25

Světový rekord o nejdelší době mezi porody trojčat drží maminka Kaylie DeShaneová (33). Rodačka z New Yorku porodila trojčata v různých dekádách. Koncem roku 2019 přivedla na svět syna Ciana a začátkem roku 2020 se jí narodila dcera Rowan a syn Declan.

V roce 1956 v Jižní Karolíně ve Spojených státech Louise Jamisonová přivedla na svět dvojčata. Mezi narozením dcery Christine a syna Calvina byl interval šestašedesát hodin. Maminka se tehdy stala držitelkou rekordu o nejdelší době mezi porody. Nyní je čerstvou držitelkou rekordu maminka z New Yorku. Kaylie DeShaneová si dlouho se svým manželem přála dítě. Adoptovali syna Holdena (7) a Kaylie byla maminkou nevlastní dceři Naveah (12). Ke svým dvěma dětem si přáli ještě sourozence.

Umělé oplodnění

Dlouhodobě však Kaylie nemohla přijít do jiného stavu. Rozhodla se proto podstoupit umělé oplodnění. „Rozhodli jsme se zavést dvě embrya, nikoli jen jedno, protože jsme si mysleli, že budeme mít větší šanci mít dítě. Bylo nám řečeno, že existuje desetiprocentní šance, že budeme mít dvojčata, a jednoprocentní šance, že to bude trojité těhotenství,“ uvedla pro britský deník The Sun. Ovšem nakonec to skončilo jednoprocentní šancí a Kaylie očekávala trojčata!

Lékaři jí však radili, aby ukončila dvě těhotenství, aby mělo třetí dítě šanci na přežití. Kaylie to však odmítla. „V 16. týdnu bylo zjištěno, že mi selhává děložní čípek a že bude potřebovat urgentní chirurgický zákrok,“ uvedla Kaylie a dodala, že hrozilo, že přijde o syna Ciana. Operace se ale nakonec povedla. Došlo ale k předčasnému porodu. „Bála jsem se, protože jsem byla jen ve 22. týdnu těhotenství, netušila jsem, jestli děti přežijí,“ uvedla.

Strach o miminka

V nemocnici začala prudce krvácet a lékaři nevěděli, zdali miminko Cian žije. Chlapec po narození vážil pouhých 453 gramů, ale lékařům se ho podařilo stabilizovat. „Ležela jsem tam a očekávala jsem, že přijdou další dvě děti, ale nic se nestalo,“ popisuje dramatický okamžik v porodnici. Lékaři jí později vysvětlili, že chtějí porod dalších dětí odložit co nejdéle, aby měly šanci se ještě vyvinout. „Nemocnice nikdy neměla žádné dvaadvaceti týdenní děti, které by přežily a Cian měl jen devíti-procentní šanci,,“ uvedla Kaylie.

Dcera Rowan a druhý syn Declan se narodili až o pět dní později. Trojčata strávila čtyři měsíce v inkubátoru. První byl propuštěn domů Declan a následovala ho sestřička Rowan. Malý bojovník Cian se dostal domů jako poslední. „Konečně jsme měli naši rodinu doma pohromadě,“ řekla šťastná Kaylie.

Trojčátkům se daří

Trojčata jsou nyní sedmnáct měsíců stará a daří se jim dobře. „Jsou zdravá, prospívají a jsou dokonce tomu, aby chodila, což je neuvěřitelné, protože jsme si nikdy nebyli jistí, že to zvládnou. Jsem na ně tak hrdá,“ uzavřela pyšná maminka.

VIDEO: Všechno, co jste chtěli vědět o domácím porodu

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi