Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sexy Alena má dvoumetrové vlasy: Jsou delší než ona sama!

Autor: ran - 
16. května 2021
05:00

Alena Kravčenková (35) si 30 let nechala vlasy volně růst a teď je má delší, než kolik sama měří. Přitom jí péče o blonďatou hřívu nezabere tolik času, kolik by se mohlo zdát. Vlasy si myje jen jednou týdně a za půl hodiny je hotová – fény Alena nepoužívá, dává přednost nechat porost pěkně přirozeně vysušit na větru a slunci!    

Alena z Oděsy na Ukrajině má vlasy 198 centimetrů dlouhé. Sama měří metr šedesát sedm, občas si tak na svoji chloubu omylem šlápne, když jde třeba z koupelny a má je zrovna rozpuštěné, uvedla Profimedia.cz.

To jí ale vůbec nevadí, protože s loknami dělá velkou parádu nejen na sociálních sítích a pozornost jí dělá dobře. Na nynější slávu přitom před 30 lety zadělala už její maminka! 

Co se v mládí naučíš

A teď nemáme na mysli genetickou výbavu, kterou malé Alence maminka předala (i když i ta musela hrát velkou roli), ale hlavně její poučení o tom, co holčičky nosí, a co ne. Když dceři bylo pět let, maminka jí pověděla, že holčičky nosí dlouhé vlásky.

Alenka ji okamžitě poslechla na slovo a začala vlasy bedlivě sledovat, jestli rostou. A ony rostly, až dorostly tak, že jí nyní v dospělosti zajišťují téměř 60 tisíc sledujících na instagramu. 

Stačí jednoduše

Přitom jim prý stačí docela jednoduchá péče, která zároveň vlasy nepřetěžuje, neničí a neláme – základ je mytí jednou týdně, pak sem tam masáž pokožky hlavy a pro lepší lesk aplikace vlasových zábalů.

Jako poslední radu pro co nejdelší porost na hlavě Alena uvádí, že nejlepší je nechat je po mytí volně uschnout na vzduchu. A s česáním počkat, teprve až  uschnou! Mokré se podle ní prý lépe lámou. 

Pokud ale není dáno do vínku, ani sušení na větru a na sluníčku asi každé a každému nepomůže. Ale Alena dostala, a jak říká, bývá díky tomu mezi lidmi často středem pozornosti, protože si každý chce vlasy pohladit nebo se s nimi vyfotit.

Vlasy má drobná Ukrajinka blonďaté od narození a jejich barva je, jak upozorňuje, zcela přírodní.

Nejdelšími vlasy na světě se doposud pyšní Číňanka Xie Qiupingová. Její lidská hříva měří přes 5,6 metru.  

Uživatel_5521582 ( 16. května 2021 08:49 )

Nemusí kupovat hajzlpapír, tupka

ginkognito ( 16. května 2021 07:10 )

Vlasy má krásné, ale proč ze sebe dělá ku...?

Zobrazit celou diskusi