Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řidič sanitky Pavel se po 40 letech loučí: Pamatuje začátky záchranky, k práci přivedl i syna

Řidič Pavel M. po čtyřiceti letech odchází do penze
Řidič Pavel M. po čtyřiceti letech odchází do penze  (Autor: ZZS Libereckého kraje)
Autor: jel - 
9. května 2021
20:17

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje se loučí se zasloužilým řidičem sanitky Pavlem. Ten u nich pracoval dlouhých čtyřicet let a pamatuje si úplné záchranářské začátky. Za svou kariéru pomohl mnoha zraněným a nyní odchází do penze.

Krátký příspěvek o Pavlově odchodu zveřejnili záchranáři na svých facebookových stránkách. Dlouholetý řidič pamatuje dokonce úplné začátky liberecké záchranky, kdy měli pouze jednu jedinou sanitku a na směnách se točili jenom čtyři kolegové.

„Za tu dobu, co jsem tady byl s vámi, vždy mi bylo ctí s vámi sloužit,“ uvedl čerstvý penzista. „A když jsem byl někdy na dně, vždycky se tu našel někdo, kdo mi podal pomocnou ruku. I kdybych pomohl zachránit jediný lidský život, stálo to za to,“ dodal.

Jak ovšem napsali autoři příspěvku, je jisté, že za ty roky jich Pavel pomohl zachránit mnohem více. Navíc k záslužné práci přivedl i svého syna, který se vydal v tátových stopách. „Náš řidič sice odchází užívat zasloužené penze, my se s ním ale určitě neloučíme. Vždy u nás bude vítán!“ uzavřeli záchranáři.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi