Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel poslední člen ochranky prezidenta Beneše: Miroslava Frodla (†92) zabil koronavirus

Autor: VaB - 
27. dubna 2021
11:17

Miroslav Frodl (†92) patřil mezi poslední členy hradní stráže prezidenta Edvarda Beneše. Před nedávnem mu byla operována kyčel. Operace se povedla, odbojáře ale zabil koronavirus.

Frodl se narodil 7. června 1928. Když byl malým chlapcem, zažil první republiku, ale i německou okupaci. Ke konci války se pak dal k odbojům, následně nastoupil k bezpečnostním složkám. Pak přišla první nabídka na práci, nebylo mu ani 18 let.

Šlo o životní nabídku - pracovat v hradní stráži prezidenta Edvarda Beneše. Následně pro něj dělal jako bodyguard, jezdil s ním po celé zemi. Účastnil se i bojů na Slovensku proti ukrajinským banderovcům.

Teď ale přišla smutná zpráva, v pátek 23. dubna proběhl Frodlův pohřeb. Informoval o tom web Magazín.cz s tím, že se ještě dříve měl léčit po operaci kyčle, která se povedla. Vše mělo nasvědčovat tomu, že se vrátí zpět do spokojeného života.

Hospitalizaci ale ovlivnil koronavirus, kterým se 92letý muž nakazil. Tomu bohužel i podlehl. Jednalo se zřejmě o posledního člena hradní stráže z dob vlády Beneše. Pohřben bude na centrálním hřbitově v Pardubicích.

Camr ( 27. dubna 2021 19:42 )

Napsal jsem Corona a napsalo to vodovod. Tak nevím.

Camr ( 27. dubna 2021 19:40 )

Jako jeho zeť vím, že na vodovod umřel.

Zobrazit celou diskusi