Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stejnopohlavní pár vychoval miminko nalezené v metru: Jejich Kevin už oslavil dvacáté narozeniny!

Autor: rix - 
16. dubna 2021
13:34

V srpnu roku 2000 mířil sociální pracovník Danny Stewart za svým přítelem Petem na večeři, když se stalo něco naprosto šokujícího. Vešel do metra a našel tam osamocené miminko zabalené v mikině. Pár se ho tehdy ujal a vychoval ho. Jejich syn Kevin už oslavil 20. narozeniny a studuje matematiku a informatiku.

„Myslel jsem, že není skutečné, že je to panenka, nicméně pak pohl nožičkou,“ popsal Stewart deníku New York Post. Přiznává, že byl k nálezu hodně nedůvěřivý. „Byl jsem přesvědčený, že tam někdo je. Někdo, kdo ví, co je to za dítě. Když jsem ale koukl kolem, nikoho jsem neviděl,“ řekl a dodal, že byl hodně rozčarovaný z toho, že na zemi leží dítě a nikdo si ho nevšímá.

Ihned zavolal tísňovou linku 911 a také svému příteli Petu Mercuriovi, který se za ním vydal. Mercurio dorazil na čas, přesně ve chvíli, když si novorozeně odváželi místní policisté. Ve stabilizovaném stavu ho přenechali nemocnici Svatého Vincenta.

Ačkoli měl pár miminko neustále v paměti, nezdálo se, že by se s ním oba protagonisté mohli ještě někdy setkat. Mezitím byl Stewart v prosinci pozván k soudnímu jednání ohledně dalších osudů opuštěného nebožátka. „Nechcete si dítě adoptovat?“ zaznělo zničehonic z úst soudce. „Když se mě soudce zeptal, jestli bych měl zájem o adopci, vyhrkl jsem jen instinktivní ano,“ řekl Stewart. To páru změnilo život, nikdy předtím totiž o založení rodiny nepřemýšleli.

Ačkoli Mercurio nejdříve adoptovat dítě nechtěl, během chvíle se podařilo Stewartovi svého přítele přesvědčit o opaku. 22. prosince téhož roku už si šťastný pár šel vyzvednout překvapení nalezené v metru. Dali mu jméno Kevin.

Jeho mámu se nikdy nepodařilo nalézt. „Během dospívání občas chlapec ukázal na ženu, která vypadala jako on, a přemýšlel, jestli je to jeho matka,“ svěřil se adoptivní otec, který ale spolu s přítelem hocha vychoval a nyní se těší na to, jaká ho čeká budoucnost. Ta vypadá slibně. Kevin už oslavil 20 let a studuje matematiku a informatiku. Mercurio ho popisuje jako skromného a rezervovaného introverta. 

Oblíbená praxe některých rodičů nemusí být pro miminko nejlepší.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa