Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Američanka za měsíc utratí jen 4,5 tisíce: Nikdy nekupuje toaletní papír a má i další triky

Autor: rc - 
9. března 2021
20:56

Utrácení peněz k smrti nesnáší Kate Hashimotová. Žena, která už třetím rokem žije v New Yorku, přišla na extrémní způsob, jak ušetřit spoustu peněz! Na měsíc jí vystačí rozpočet pouhých 200 amerických dolarů (4 407 Kč). Peníze šetří tak, že nikdy nepoužívá toaletní papír a v bytě nemá žádný nábytek!

V dnešní době leckdy lidé často hledají způsob, jak ušetřit, a přitom utrácí za věci, které nepotřebují. Kate Hashimotová je však druhým extrémem. Mladá Američanka už třetím rokem žije v New Yorku, který považuje za nejdražší město k životu. Rozhodla se proto, že si utáhne rozpočet, jak jen to je možné. „Když musím utratit peníze, tak se tomu snažím vyhnout,“ uvedla podle The Sun v pořadu Extreme Cheapskates pro televizi TLC s tím, že její měsíční rozpočet se pohybuje kolem pouhých 4 407 Kč a s tím poplatí vše, co je nezbytně nutné.

Zatímco někteří lidé si potrpí na designovém nábytku, Kate stačí podložky na cvičení a magazíny. „Zařídila jsem si byt tak, že jsem sebrala vyřazený nábytek na ulici dřív, než ho vyvezli, ušetřila jsem pár tisíc dolarů za nábytek," popsala s tím, že postel si vytvořila tak, že na sebe naskládala podložky na cvičení jógy a jídelní stůl si vyrobila z použitých časopisů. Doma rozhodně nevaří, nepoužívá ani myčku ani pračku. Domácí spotřebiče používá jako úložný prostor.

Hromadu peněz ušetří i za módu. V ulicích New Yorku se rozhodně nepředvádí v značkovém oblečení. „Za osm let jsem si žádné oblečení nekoupila. Spodní prádlo jsem si naposledy koupila v roce 1998,“ šokovala Kate s tím, že oblečení, které má, pere ve sprše. Nejvíc peněz však prý ušetří tím, že nepoužívá toaletní papír. „Nepoužívám toaletní papír, jen se umyji vodou a mýdlem,“ dodala Kate.

VIDEO: Z hvězd TikToku se stávají milionáři. Někteří berou za příspěvek přes milion

Video  Z hvězd TikToku se stávají milionáři. Někteří berou za příspěvek před milion  - TikTok
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi