Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Mladík vyrostl v chudobě, přespával na ulici: Teď je z něj multimilionář

Autor: DH - 
28. února 2021
10:45

Dětství strávil v chudobě a bez domova. To ovšem pětadvacetiletému podnikateli nezabránilo v tom stát se multimilionářem ještě předtím, než dosáhne věku 30 let. Jak se změnil v muž, kterému každý závidí?  

Pětadvacetiletý influencer a podnikatel Branden Condy vyrostl jako syn svobodné matky, která se za všech okolností snažila pracovat a vydělávat na bydlení a jídlo pro svého milovaného syna. Ten už v nízkém věku čekal sám doma, než se maminka vrátí, ale pak ji z práce vyhodili. Museli tak najednou přespávat i na ulici nebo gauči u přátel, myli se ve veřejných koupelnách.

„Maminka se tolik snažila a milovala nás. Tehdy to ale bylo opravdu těžké. V té době jsem byl vystrašený a trochu ztracený. Pochází odtamtud ale také můj 'drive', protože jsem si řekl, že už v této pozici v životě nikdy být nechci,“ popsal Branden pro server The Sun.

První práci získal Branden už jako šestnáctiletý, když umýval nádobí v restauraci. V jednadvaceti pak začal pracovat jako uklízeč na jachtách bohatých lidí, kteří ho inspirovali. Rozhodl se proto začít podnikat, a to rovnou na sociální síti Instagram, kde založil marketingovou společnost Branden Condy LLC, která se zaměřuje na zvyšování počtů sledujících pomocí dárků celebritám.

„Když jsem byl mladší, začal jsem šetřit většinu peněz, které jsem vydělal a vše jsem pak investoval do rozšiřování svého Instagramu. Přečetl jsem si knihu o tom, jak získat pozornost a přišel na to, že bych to nejlépe využil na sociálních sítích,“ vyprávěl mladý Američan.

Branden pak začal komunikovat s dalšími podobnými podnikateli, kteří mu ukázali, jak prorazit. Přátelé ho pozvali k sobě domů, kde viděl všechno bohatství, auta a úspěch. „Před odjezdem jsem jim řekl, že mě tam, kde jsou oni, uvidí za 30 dní. Moc mi nevěřili, ale na Štědrý den jsem dal výpověď a začal podnikat. Oni se pak stali mými mentory,“ dodal.

Po dvou letech je z Brandena multimilionář, který měsíčně vydělává 25 000 dolarů, tedy v přepočtu 525 tisíc korun a na sociálních sítích ho sleduje 238 000 followerů. Bydlí v penthousu, jezdí svým Lamborghini a měsíčně létá na luxusní dovolené. Branden ovšem nikdy nezapomněl, odkud vzešel.

„Můj vzestup začal na úplně jiném místě. Nerad si to přiznávám, ale mám pořád velký strach, že skončím tak, kde jsem odstartoval,“ řekl mladík, který měl pro každého, kde by chtěl jít v jeho šlépějích, radu. „Plně věřte v sebe a vždy riskujte. Věřte totiž, že to, co jsem prožil, stojí za to. Sázejte na sebe,“ dodal.

Zobrazit celou diskusi