Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chlapeček (10) kvůli nemoci ubližuje sobě i ostatním: Dokonce vyskočil z okna ložnice!

Autor: jel - 
8. března 2021
16:45

Desetiletý Brody Fleming z Norfolku trpí manickými stavy. Možná se jedná o ADHD, schizofrenii nebo i o poměrně neznámou poruchou. Tou je dětská autoimunní neuropsychická porucha spojená se streptokokovou infekcí, zkráceně PANDAS. Kvůli svému stavu má občas velmi silné záchvaty, při nichž ubližuje sobě i svému okolí. Například dočasně oslepil svou mámu Fionu, nebo dokonce vyskočil z okna.

Dvaatřicetiletá svobodná matka Fiona popsala pro Daily Mirror, jak náročné je starat se o milovaného syna s touto poruchou. Brodyho maminka dříve vlastnila a vedla firmu, kariéry se ovšem vzdala ve prospěch svého synka. Toho musí učit doma, už se totiž stalo, že Brody začal škrtit jiné dítě.

Fiona uvedla, že Brody byl vždycky jiný, neobvykle se choval už od tří let. Když mu bylo sedm, tak po celém domě rozházel fazole. Někdy prý až 32 hodin nedokáže usnout. Střídají se mu manické stavy a stavy depresivní. 

„Dočasně jsem přišla o zrak, když mě mlátil garnýží,“ uvedla máma s tím, že ji syn dokonce kousl tak moc, že měla problémy se šlachami a nervy. Chlapeček si bohužel ubližuje také sobě, bije se do obličeje a jednou ho Fiona přistihla, jak si omotal kolem krku kabel.

Nejhorší ovšem bylo, když uprostřed noci vyskočil z okna v prvním patře. „Zranil se, ale byl v manickém stavu, takže nasedl na kolo a jel směrem k policistovi.“ Kvůli tomu se teď musí máma se synem přestěhovat do bungalovu s nízkými okny.

„Kvůli jeho stavu jsem přišla o hodně přátel. Někteří si myslí, že to jak se chová je moje vina a je to výchovou,“ řekla. Lékaři se domnívají, že by se zřejmě mohlo jednat o ADHD, schizofrenii, autismus, ale možná i o poměrně vzácnou poruchu PANDAS. Brody musí nyní podstoupit několik testů.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

boier ( 8. března 2021 19:27 )

vím je to nemístné , ale mít moje matka takové obočí , tak dostanu horší záchvat

luxardo ( 8. března 2021 17:18 )

Matky s takto postiženým dítětem by měly být podporovány hlavně odborníky, kteří mamince vysvětlí, že takové dítě citem nezmění a dítě samo cit nepředává. V zájmu bezpečnosti dítěte i matky je nutné dítě umístit trvale do zdravotnického zařízení a
zklidňováno léky. Jiné řešení neexistuje.

Zobrazit celou diskusi