Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Realita v první linii: Lidé snadno věří dezinformacím, říká tramvaják Šimon

Autor: jel - 
7. března 2021
05:15

Je to již téměř rok, co se život v České republice změnil k nepoznání. Po světě se začal šířit virus a spolu s ním i strach. Pandemie onemocnění covid-19 téměř zastavila společenské dění, možnost cestování, ale i tak běžné věci, jako je třeba chození do práce. Poslední zmíněná položka ale neplatí pro občany, kteří pracují v takzvané první linii. Nejsou to ale jen záchranáři či policisté, kteří každý den riskují své životy pro dobro ostatních. Neobešli bychom se ani bez prodavaček, řidičů MHD nebo pošťáků. V seriálu Blesku přinášíme rozhovory s těmi, jejichž profese je právě jednou z těch nejvíce dotčených.

I během pandemie musí lidé dojíždět do zaměstnání, k lékaři, či na nákup, a tak bychom se ani v této těžké době neobešli bez MHD. Šimon Šonovský (24) řídí v Praze tramvaj a pro Blesk popsal, co se za poslední rok v jeho práci změnilo.

Jak vypadá váš běžný den, co se změnilo proti době před covidem?

Můj běžný pracovní den se příliš nezměnil, samozřejmě kromě záležitostí, které se týkají nás všech, jako je používání roušek, dezinfekce atd. Přišly samozřejmě drobnosti typu centrálního otevírání dveří na všech zastávkách a určitý úbytek cestujících, ten byl velmi citelný především během samého začátku pandemie. Malá změna přišla u odpoledních směn, které momentálně z důvodu omezení dopravy končí dříve, většinou kolem desáté hodiny. Před pandemií některé odpolední končily i po půlnoci. A pro mě osobně to je změna příjemná.

Jaká je ta realita přímo u vás, je jiná než v jiných regionech?

Samozřejmě se na nás vztahují hygienická opatření, v prostorách vozoven jsme povinni nosit roušky, došlo i k určité reorganizaci směn, aby se v nejvyšší možné míře zamezilo vzájemnému styku řidičů. Především byly zrušeny

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa