Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hororové vedlejší účinky: Antidepresiva módní návrhářce způsobila popáleniny!

Autor: rc - 
6. března 2021
19:22

Znovu se učit chodit, jíst a pít musela Christan Bennettová. Devětadvacetiletá módní návrhářka z amerického Dallasu si vzala antidepresiva a utrpěla hororové vedlejší účinky! Christan skončila v nemocnici s rozsáhlými popáleninami a tři týdny byla v kómatu.

Christan Bennettová žijící v Dallasu od svých čtyřiadvaceti let trpěla velkými depresemi. Rozhodla se proto navštívit odborníka, který jí předepsal antidepresiva Lamictal. Prvních pár týdnů, co je užívala, bylo v pořádku a Christan se cítila lépe, ovšem první dubnový den roku 2016 se změnil v horor. Tehdy se projevil nepříznivý účinek léků. Při mytí zubů ji upadla tkáň rtů, dostala horečky, bolely ji nervy a měla nesnesitelné bolesti hlavy. Jela proto do nemocnice, kde byla okamžitě umístěna do izolace.

„Byla jsem vyšetřena asi padesáti lékaři, jako odborníkem na nakažlivé nemoci a toxikologem,“ popsala hororový zážitek Christan pro britský deník The Sun s tím, že navíc utrpěla rozsáhlé popáleniny! Na kůži se jí začaly objevovat puchýře, které praskaly. Vypadala jako poleptaná. Byla proto převezena na jednotku popálenin.

Měla dokonce i halucinace, že ji drží jako rukojmí. Lékaři ji proto uvedli do umělého spánku, v němž zůstala tři týdny. Poté, co ji probudili, jí sdělili, že její stav způsobila antidepresiva. Christan nebyla schopná chodit, jíst a pít. „Nyní jsem velmi opatrná, jaké léky mi předepisují, a neberu nic nového, co jsem předtím neměla. Je zázrak, že jsem naživu,“ uzavřela Christan.

VIDEO: Kolik váží nejtěžší implantáty?

levandulova ( 6. března 2021 20:25 )

Mam plny zuby tupych novinaru! Lamictal, neboli lamotrigin, neni antidepresivum, ale antiepileptikum, mozno jej vyuzit jako stabilizer nalady. A titruje se velice pomalu, az otravne pomalu prave kvuli riziku Stevens-Johnsova syndromu a toxicke epidermálni nekrolyzy. Vi to kazdy lucidni lekar a proto je opatrny. Tady ten trapacky hoax akorat zas lidi vydesi, vy mamlasove. Kdovi, jak ti bylo.

Zobrazit celou diskusi