Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sára nechala svítit vánoční výzdobu na památku svého táty (†61): Když ji zkritizoval anonym, lidé pro ni rozsvítili celou čtvrť!

Autor: ran - 
14. února 2021
20:01

Celá čtvrť podržela Sáru, která dostala zlý anonymní dopis. Hrubě požadoval, ať sundá vánoční dekorace, ona je však nechala rozsvícené na památku svého táty. Ten je totiž před svátky na dům instaloval, ale v lednu podlehl nemoci covid-19. Když vyšlo najevo, co se Sáře stalo, její čtvrť Bethpage na newyorském Long Islandu jí nádherně dala najevo svou podporu. Celá se rozzářila vánočními světýlky, jako by byl zase Advent. Solidarita sousedů Sáru dojala! 

Dopis Sáře Pascucciové (31) přišel začátkem února. Byl bez uvedené zpáteční adresy. Stálo v něm bez pozdravu jen jediné. „Sundejte si vánoční světla! Už je Valentýn!“ psal anonymní pisatel či pisatelka. Žádný podpis, žádná slušnost, žádné ohledy.

Sářin otec zemřel 15. ledna na covid-19. Anthony Pascucci (†61) nemohl dýchat, byl napojený na ventilátory, po pár dnech svůj boj prohrál. Stejně jako týden před tím Sářina teta Connie, jeho sestra. Zemřela také na komplikace spojené s nemocí covid-19, napsal deník Daily Mail.

Uprostřed truchlení a starostí o pohřeb a vzhledem k celkové atmosféře Sára neměla kdy myslet na to, aby sundala vánoční výzdobu domu. A vlastně se k tomu ani nechystala, chtěla si totiž vánoční světlo ponechat jako hezkou vzpomínku na drahého otce, který tyto svátky miloval a jeho rodina s ním. 

O dopise a o tom, co ji vedlo k tomu, aby si vánoční výzdobu na domě nechala, Sára napsala na facebookovou stránku, kde se sdružují místní maminky. Odtud se zpráva brzy roznesla do širokého okolí.

Když se sousedé o trablích smutné maminky dozvěděli, vrátili se solidárně také do Vánoc. Vytáhli vše, co běžně oprašují jen jednou ročně a ozdobili tím své domečky a zahrady. Jen proto, aby se jejich sousedka Sára necítila tak sama se svým zármutkem. 

Snímky s vánočními světýlky na domech uprostřed února poslali sousedé do deníku The Washington Post, který o příběhu také napsal. Kromě samotného krásného gesta Sáře lidé začali posílat i dojemné dopisy, pohledy, pozornosti a kytice na povzbuzení.

„Přišel třeba muž se ženou a měli v ruce růže a dopis,“ popsala pro deník  Pascucciová. „Řekli, ať světla na domě necháme, protože vědí, jaké to je, přijít o někoho blízkého a moci si aspoň nechat co nejdéle pěkné vzpomínky na milovanou osobu,“ popsala setkání s hodnými sousedy Sára. 

„Neměli jsme náladu dekorace sundavat. Možná na to ani jako rodina ještě nejsme připravení. A vím, že se za to nebudu nikomu omlouvat,“ dodala truchlící Sára. Dekoraci na fasádu Anthony s láskou připevňoval každoročně a v posledních dvou letech to dělal zejména kvůli 2letému vnoučkovi, kterého zbožňoval. 

„Láska je silnější než nenávist,“ napsala Sára později na sociální sítě. „Chci všem moc poděkovat za jejich strašně milé povzbuzení! Ale chci poděkovat i tomu škarohlídovi! Za to, že způsobil takovou lavinu lásky, kterou jsem v téhle době tak moc potřebovala,“ dodala a připomněla lidem, aby byli laskaví, obzvlášť za nelehkých časů. „Nikdy nevíte, čím si zrovna kdo prochází“. 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi