Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První dámy USA ve výslužbě: Po Trumpové se slehla zem. Obamová chystá novou show

Autor: Darina Jíchová - 
11. února 2021
05:40

Bývalé první dámy Spojených států se těší stejné míře pozornosti jako ta právě úřadující v Bílém domě. Po Melanii Trumpové se ale s odchodem z Washingtonu slehla zem, na veřejnosti se neobjevila ani ve spojitosti s druhým impeachmentem, který hrozí jejímu muži, exprezidentovi Donaldu Trumpovi. Prázdnotou zejí i její profily na sociálních sítích, to například u Michelle Obamové je tomu naopak, ta se podle stanice CNN chystá rozjet vlastní kuchařskou show.

Trumpová se s příletem na Floridu stáhla z veřejného života, už ani na letišti nezapózovala novinářům jako manžel a rovnou zamířila k přistavenému autu, připomněl list Daily Express. Kolona černých vozů Trumpovy dovezla do jejich sídla Mar-a-Lago a někdejší bývalá dáma zmizela za zdmi letoviska. Zprávy o tom, co dělá, se do tisku dostávají jen skrze její známé.

Díky tomu Američané vědí, že Trumpová hledá prostory, kde by mohla mít svou kancelář. Chce pracovat mimo manželovo sídlo. Někteří novináři očekávali, že o sobě dá Trumpová vědět v souvislosti s druhým impeachmentem proti jejímu manželovi, ústavní žalobu Senát začal projednávat tento týden. Bývalá první dáma ale mlčí.

Melania se straní i na sociálních sítích

Její mlčení zase není až tak překvapivé, během jejích čtyř let v Bílém domě si Američané zvykli na to, že Trumpová často přehlíží problémy spojené s manželovou vládou. Podle novinářů se nyní Trumpová snaží zachránit zbytek své reputace, Bílý dům opouštěla s nejnižší popularitou za celé čtyři roky. Nepomohla si ani reakcí na útok na Kapitol, do kterého 6. ledna vnikli Trumpovi příznivci. Jejich jednání sice odsoudila, nijak se ale nevyjádřila k tomu, jakou roli hrál v incidentu její manžel.

Právě kvůli podněcování násilí čelí Trump jako první prezident v historii USA druhému impeachmentu. Trumpová se odmlčela i na sociálních sítích, její poslední příspěvek je rozloučení z 20. ledna, kdy oficiálně skončila jako první dáma USA. Na sociálních sítích není ani exprezident Trump, ten však své názory nesdílí proto, že dostal od twitteru – své nejoblíbenější platformy, stopku.

Obamová na Netflixu

Trumpův exporadce Jason Miller v jednom z interview uvedl, že Trumpová se domnívá, že je její manžel bez přístupu na twitter šťastnější. Období bez sociálních sítí si podle něj bývalá první dáma užívá. Oproti tomu Obamová je na internetu a ve společnosti velmi aktivní, podle některých dokonce aktivnější, než byla jako první dáma.

Pravidelně sdílí příspěvky na svých účtech, má vlastní podcast a letos se na Netflixu objeví také její kuchařská show zaměřená na děti. Pod názvem „Wafle + Moči“ bude série k dispozici od 16. března. Obamová se objeví v roli majitelky supermarketu a ve společnosti loutek Wafle a Moči se bude pokoušet stát šéfkuchařkou.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům  - Reuters
Video se připravuje ...

Pipina Královská ( 11. února 2021 06:57 )

Melania není cvičená opička jako Obamka Na rozdíl od Obamovky umí 4 cizí jazyky, Obamka je jak cvičená afektovaná opice

Zobrazit celou diskusi