Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Johnny se 25 let přejídal, teď zhubl 100 kilo: Prosí lidi, ať mu pomůžou zbavit se nadbytečné kůže

Autor: ran - 
1. června 2021
21:24

Johnny začal nový život v novém těle, ale to, co mu z toho starého zůstalo, mu brání plnohodnotně žít. Poté, co radikálně zhubl, s sebou totiž stále tahá kila povislé kůže, které se prý může zbavit jedině operací. Jenže stojí přes 500 tisíc korun. Přispějí mu na ni lidé?

Johnny Bonello (46) z Londýna se 25 let přejídal. Vážil téměř dva metráky, ale svého zvyku nacpat se k prasknutí se dlouho nemohl zbavit. Za svůj přístup k jídlu se celou tu dobu styděl, ale změna stravovacích návyků dlouho nepřicházela.

Nakonec se ale přece jen stalo, že se rozhodl začít s jiným jídelním režimem a nadbytečné váhy se zbavit jednou provždy. Přestal jíst sladké a začal postupně odbourávat svůj dřívější kalorický příjem, který představoval šest tisíc kalorií denně.

Dříve na posezení spořádal bez mrknutí oka bochník chleba, několik balíčků sušenek i několik čokoládových tyčinek velikosti XXL. Po nasazení zdravější a vyváženější diety se mu váha začala upravovat. Johnny skončil na 95 kilogramech váhy, ale také s velkým množstvím převislé kůže na břiše a kolem stehen.

Jenže operace, během níž by mu plastický chirurg přebytečnou kůži odstranil, stojí v přepočtu přes půl milionu korun, včetně pooperační péče a všech nákladů.

Johnny se proto rozhodl požádat soucitné lidi o příspěvek. K tomuto kroku se ale dlouho odhodlával. Přátelé, kteří věděli, kolik úsilí do hubnutí dal, ho povzbuzovali, aby se nestyděl říct si lidem o pomoc. Nakonec tedy natočil video, kde „nesměle, ale s důvěrou“, jak sám říká, požádal o finanční příspěvek na operaci. Video si může každý pustit na serveru GoFundMe.com.

Povislou kůži rovněž ukázal na kameru. „Rád bych víc cítil, že jsem ve své kůži. Doslova. Nedá se ‚s tím‘ běhat ani plavat. Kdekoli se svléknu, lidé na té kůži můžou nechat oči. Dělají sice, že se nedívají, ale oni se dívají. Já chápu, proč to dělají, ale není to vůbec příjemné,“ říká ve videu.

První a nejdůležitější operace Johnnymu odstraní největší „porci“ kůži na břiše a stehnech. Následné zákroky už budou více „kosmetické“ - poradí si s dalšími menšími úpravami, které budou po takovém rozsáhlém zásahu potřeba.

y1xcvbnm ( 2. června 2021 16:36 )

hodně ale zestárl, vypadá to tak o 15 let

Zobrazit celou diskusi