Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lucie (17) se po pádu z koně učila znovu chodit: Lidé jí na rekonvalescenci přispěli milion!

Autor: chal - 
26. ledna 2021
06:05

Česká parkurová závodnice Lucie Melmerová (17) loni o prázdninách utrpěla velmi vážné zranění, kvůli kterému musela na jízdu v sedle na nějakou dobu zapomenout. Mladá jezdkyně bojovala o život poté, co jí během tréninku na hlavu šlápl kůň. Lucie s následky zranění bojuje dodnes a s tím se jí snaží pomoci kolegové, kteří na její podporu založili veřejnou sbírku. Během měsíce lidé darovali necelý milion!

Byly to okamžiky hrůzy. Parkurová jezdkyně Lucie Melmerová loni v úterý 25. srpna trénovala s koněm ve své domovské stáji. Během jízdy nešťastně spadla z koně, což není při parkuru nic neobvyklého. V tomto případě šlo ale o život.

„Spadla jsem z koně, který zakopl, spadl a já spadla pod něj. Když se zvedal, tak mi přitom šlápl na hlavu,“ popsala s odstupem svou nehodu závodnice pro server Jezdci.cz. Kůň Lucii prošlápl lebku, a tak následoval urychlený transport do nemocnice. Následující měsíce byly pro mladou jezdkyni velmi těžké, musela se učit znovu chodit a kvůli zavedené tracheostomické sondě nemohla jíst a mluvit.

Jejím snem je ale sednout zpátky do sedla a dělá pro to všechno. S návratem se jí snaží pomoct i přátelé a kolegové od koní. Na konci roku České jezdecká federace vyhlásila veřejnou sbírku, jejíž výtěžek pomůže Lucii s rekonvalescencí. Částka, která se na transparentním účtu objevila měsíc po jeho založení, překvapila dokonce i organizátory.

Necelý týden před ukončením sbírky lidé nashromáždili částku atakující jeden milion korun! „Reakce veřejnosti nás velmi mile překvapila a jsme moc rádi, že se jezdecká komunita takto dokázala semknout a pomoci Lucii Melmerové v těžké životní situaci,“ sdělil generální sekretář České jezdecké federace Jiří Strejček pro web Jezdci.cz.

Video  Záchranář Vít Samek: Jaká je první pomoc při úrazech hlavy u dětí  - Petr Němeček/ Maminka.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa