Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bezdomovec zachránil 16 zvířat z hořícího útulku: Dojatí lidé hrdinovi darovali statisíce

Autor: jžk - 
30. prosince 2020
17:50

Keith Walker (53), muž bez domova z Atlanty, se stal strážným andělem všech koček a psů z útulku W-Underdogs. Zachránil je totiž z plamenů, než je hasiči stihli uhasit!

Muž riskoval svůj život, aby zachránil šest psů a deset koček z útulku pro zvířata v Atlantě, který začal hořet kvůli zkratu elektrického spotřebiče. Keith Walker (53) mířil odpoledne 18. prosince do W-Underdogs, aby si vyzvedl svého pitbulla, když spatřil oheň.

Hasiči zavolali odchytávací službu, ale to už byl Keith v budově a vytahoval kočky a psy, dokud nebyli v bezpečí,“ řekla pro CNN majitelka útulku Gracie Hamlinová. Sama se o požáru dozvěděla z telefonátu. I když byl zásah hasičů pohotový, příbytek zůstal kvůli požáru neobyvatelný. Naštěstí propukl jen týden před přesunem zvířat do nových prostor, takže psi i kočky střechu nad hlavou neztratili. 

Nebudu lhát, opravdu jsem měl strach kvůli tomu kouři. Ale Bůh mě tam poslal, abych ta zvířata zachránil. Můj pes je můj nejlepší přítel a bez něj bych tu už nebyl, takže jsem věděl, že musím vytáhnout všechny,” řekl novinářům bezdomovec.

Jak se zprávy o hrdinském činu šířily, začali se lidé ptát, jestli by nemohli Keithovi pomoci s životem na ulici a začali pro něj vybírat peníze. Prostřednictvím sbírky na dárcovském serveru GoFundMe vybrali koncem roku přes 300 tisíc korun!

I když si nezištného činu pana Walkera velmi vážíme, je důležité respektovat, jestli chce pomoc přijmout. Vážíme si vztahu, který jsme si s ním vybudovali a budeme mu i nadále pomáhat s péčí o jeho pejska, Bravo,“ vyjádřila se Hamlinová k otázkám, proč nenechají hrdinu bez domova spát v útulku s jeho psem.

A pokud byste rádi slyšeli více příběhů a vztahu mezi člověkem a jeho psem, můžete se podívat třeba na tyto dva příběhy, které dokazují pravdivost rčení o tom, že pes je nejlepší přítel člověka. Voříšek jménem Czarek a německý ovčák Dasher totiž zachránili před jistou smrtí dvě ztracená batolata.

Zobrazit celou diskusi