Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Slůně srazila motorka: Zachránili ho díky masáži srdce!

Autor: ČTK - 
22. prosince 2020
10:44

Thajský záchranář Mana Srivate se během své 26 let dlouhé kariéry pokoušel oživovat desítky lidí, ale slon se mezi jeho pacienty neobjevil - až do neděle. Náhodou se připletl k dopravní nehodě, při níž se srazil motocyklista se slůnětem z volně žijícího stáda, a s pomocí masáže srdce se mu podařilo malého tlustokožce zachránit.

Na videonahrávce, která se začala rychle šířit na sociálních sítích, dává Srivate masáž srdce slůněti ležícímu na boku, zatímco o několik metrů dál jeho kolegové ošetřují zraněného a omráčeného motocyklistu. Slůně i motocyklista nehodu přežili bez vážnějších zranění.

"Zachraňovat životy je můj instinkt, ale celou dobu jsem měl strach, protože jsem slyšel matku a další slony, jak na slůně volají," řekl Srivate v telefonickém rozhovoru s agenturou Reuters. "To, kde má slon srdce, jsem odhadl podle lidské stavby těla a videoklipu, co jsem viděl on-line," dodal.

Po záchraně přišlo dojetí 

"Když se to slůně začalo hýbat, skoro jsem se rozbrečel." Poté, co se slůně postavilo na nohy, bylo převezeno na ošetření k veterináři, a poté ho převezli zpátky na místo nehody. Na volání slůněte zareagovala jeho matka a brzy se pro něj celé stádo vrátilo, dodal Srivate.

Zajímají vás sloni více? Podívejte se na toto video:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi