Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krutý příběh se šťastným koncem: Tři synové přišli o matku, teď jim postavili vysněný dům

Autor: DH - 
28. listopadu 2020
17:25

Televizní pořady někdy najdou mezi obyčejnými lidmi příběhy, které chytnou za srdce. Jeden takový teď objevili scénáristi pořadu DIY SOS, v němž staví domy potřebným lidem. V něm se představila trojice bratrů, kteří v útlém věku přišli o svoji mladou maminku a od té doby žili v malém bungalovu s babičkou a dědou.

Tři bratři z Velké Británie prožili něco, co by na kolena srazilo snad každého člověka. Před čtyřmi lety se vrátili domů a v posteli nalezli svoji maminku, o které si mysleli, že spí. Bohužel, nebyla to pravda, žena byla mrtvá. A pro Rubena (17), Jadena (11) a Ucheho (10) začala noční můra.

„Našel ji tehdy nejmladší bráška Uche, bylo mu šest. On a Jaden si mysleli, že maminka jen spí a snažili se ji probudit. Nechápali, že je mrtvá. Já jsem to ale bohužel věděl,“ uvedl s odstupem času nejstarší Ruben, který se rázem stal svým bratrům otcem, rádcem i ochráncem. Otce totiž chlapci neznají. Ujali se jich proto jejich prarodiče, které ovšem potkal také velmi krutý osud.

Lynn a Steve Smedleyovi se o smrti své dcery dozvěděli záhy a hned jim bylo jasné, že místo zaslouženého důchodu budou mít v péči tři vnoučky. Pár přitom za 15 let práce zachránil přes sto dětí, protože fungoval jako pěstounská rodina. Steve dělal práci, o kterou ale po smrti své dcery přišel a on, jeho žena a tři vnuci museli od té doby doslova živořit v malém bungalovu.

Za začátku to bylo velmi těžké, ale chlapci měli k sobě alespoň blízko. Rubenovi je už ale 17 let a rád by měl vlastní prostor, i když své brášky miluje. I proto si rodiny všiml pořad DIY SOS, který ve Velké Británii pomáhá stavět a vylepšovat domy lidem, kteří to skutečně potřebují. S pomocí laskavých dobrovolníků z oblasti konečně chlapcům postavili dům, který si skutečně zaslouží.

„Je fakt, že se tím pro rodinu vyřeší problémy s prostorem a bude to pro ně hodně citlivé, protože jim to vezme z ramen obrovskou zátěž. Problémy, které mají v srdci, jim to ale nebude moci vyřešit, protože se stále všichni vyrovnávají se ztrátou maminky. Nikdo na světě si ten dům nezaslouží víc než tihle kluci,“ uvedl pro Cornwall Live moderátor pořadu Nick Knowles.

Podobný pořad s názvem Mise nový domov běží i u nás. I zde se objevilo mnoho dojemných příběhů:

Video  Mise nový domov: Prarodiče bojují za svá vnoučata!  - TV Nova
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi