Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pirát nebes Vincent (†36) tragicky zemřel: Raketový muž se zabil při tréninku v Dubaji

Autor: shp - 
18. listopadu 2020
12:10

Pro strach měl uděláno, ale láska k extrémním aktivitám ho nakonec stála život. Francouzský skydiver, raketový muž a kaskadér Vincent Reffet (†36) zemřel v Dubaji během tréninku dalšího husarského kousku.

Nebojácný Reffet se proslavil adrenalinovými seskoky, přelety a dalšími kaskadérskými kousky. Z letadla skákal s padákem, ve wingsuitu, a dokonce létal s tryskami na zádech. Byl členem společnosti Jetman Dubai, uvedl zpravodajský web BBC.

Příčina smrti je dosud záhadou

V prohlášení o jeho úmrtí se uvádí, že zahynul během tréninku v Dubaji bez jakýchkoliv dalších detailů. Jeho smrt je ale předmětem vyšetřování, které snad odhalí, proč Reffet zemřel a za jakých okolností. Nezkušený rozhodně nebyl.

Vince byl talentovaný atlet a velmi talentovaný člen našeho týmu. Naše myšlenky a modlitby jsou s jeho rodinou a těmi, kteří ho znali a pracovali s ním,“ stojí dále v prohlášení. Reffet byl mezi příznivci extrémních sportů velmi oblíbený.

Seskočil z nejvyšší budovy světa

Dosáhl také mnoha profesních úspěchů. Úspěšně seskočil během base-jumpingu z největší budovy světa Burdž Chalífa. Společně s kolegou z Jetman Dubai Yvesem Rossym pořádaly v duu neuvěřitelné přelety s tryskami na zádech, které se staly virálními.

yokky ( 18. listopadu 2020 15:43 )

no a dolital...R.I.P

Zobrazit celou diskusi