Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestry-dvojčata porodily dvě holčičky hodinu a půl po sobě: Na sál šly v den svých narozenin

Autor: jžk - 
6. listopadu 2020
20:07

Dvojčata Autumn Shawová a Amber Tramontana (33) z Tennessee porodily ve stejný den. Zdravé holčičky se navíc narodily jen 90 minut po sobě a k tomu na narozeniny svých matek! Šance, že se něco takového stane, je 1: 150 000.

Sestry daly život dvěma holčičkám, které pojmenovaly Charleston a Blakely, 29. října 2020 ve zdravotním středisku v Konxville ve východním Tennessee. „Chtěly jsme, aby naše děti mohly vyrůstat jako my, proto jsme chtěly, aby se narodily blízko u sebe,“ řekla Amber Tramontana. „Neplánovaly jsme ale, že to bude až takhle blízko!“

Pravděpodobnost této vzácné situace se odhaduje na 1 ku 150 tisícům. Ženy navíc rodily v sálech vedle sebe a pomáhal jim tentýž porodník, doktor George Vick, který nejdříve odrodil malou Charleston, následovala Blakely. „Jedná se o opravdu neobvyklou věc. Už jen, když jsme zjistili, že obě sestry mají stejný termín. Celé to je vůle boží,“ řekl v rozhovoru pro WATE a dodal, že během pětačtyřicetileté praxe nic podobného nezažil.

Holčičky se narodily v den 33. narozenin svých matek. Dvojčata celý život dělala všechno společně, takže druhý společný porod nebyl výjimkou. „Dětství, střední škola, ošetřovatelský kurz, lékařská škola, naši synové, kteří se narodili deset týdnů od sebe, a teď naše holčičky,“ vyjmenovala podobnosti Autumn. Jejich synové, kteří se narodili před dvěma lety, měli dokonce stejnou porodní váhu.

Autumn Shawová navíc prozradila, že před příchodem Charlestone na svět se museli i s manželem zotavit z potratu, který prodělala. „Opravdu jsme nerozuměli božímu plánu, a i když je to běžné, nechápali jsme, proč se nám to stalo. Věřili jsme však, že jsme součástí většího plánu, a tak jsme mu věřili,“ podělila se o svůj příběh. Jen o pár měsíců později dvojčata zjistila, že jsou obě v očekávání. Rodina nyní může 29. října oslavovat rovnou čtvery narozeniny!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi