Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krutá zpověď ženy se znetvořeným obličejem: Kvůli masožravé bakterii o půlku přišla už jako dítě

Autor: DH - 
6. listopadu 2020
12:28

Životní osud Janine Violet Lightové z irského Belfastu zasáhne asi každého. Ve dvou letech přišla během léčby leukemie vinou masožravé bakterie o bezmála polovinu obličeje. Ve škole ji šikanovali, přišla si jako v show nestvůr. Její novou nadějí je složitá operace v USA.  

Pětatřicetiletá Irka Janine Lightová žije na severu Belfastu. Za svůj život musela kvůli zdravotním problémům podstoupit řadu složitých operací. Teď věří, že jí pomůže pokročilá, ale velmi drahá a složitá rekonstrukční operace.

„Tento zákrok udělá v mém životě velkou změnu. Změní to, jak vypadám, a dodá mi větší sebevědomí, pomůže mi to cítit se jako já,“ nechala se slyšet Janine. „Je pro mě těžké jít i do obchodu nebo se jen procházet s mým manželem, přáteli nebo rodinou. Lidé mě často slovně napadají,“ přiznala žena.

Janine byla šikanována celé své dětství. Vždy se cítila bezcenná, jako kdyby byla součástí legendárního amerického uskupení podivných lidí s názvem „Obludárium“. Z pomyslného zakletí ji dostal až lékař Ian Jackson, který ji poprvé operoval. Po jeho smrti se Janine ujal doktor Kongrit Chaiyasate z Detroitu v Michiganu, který ji operaci navíc provede zcela zdarma.

Chaiyasate převážně pracuje s dětmi či s pacienty, kteří potřebují rekonstrukci prsou. Věří ovšem, že Janine dokáže pomoci. „Chtěli bychom, aby se po operaci mohla znovu smát,“ uvedl americký lékař.

Žena přišla o polovinu obličeje během léčby leukemie, když se nakazila nekrotizující fasciitidou, kterou způsobuje streptokok. Teď by mohla Janine konečně vypadat tak, jak si přeje. Na stránkách GoFundMe ji k tomu navíc může pomoci každý. Na cestu do Michiganu se jí tam složili dobrovolníci, cílová částka je 100 tisíc dolarů (2,3 milionu korun).

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi