Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Těhotná maminka rodila před porodnicí! Do Motola už to nestihla

Těhotná maminka už to do nemocnice nestihla: Porodila před Motolem
Těhotná maminka už to do nemocnice nestihla: Porodila před Motolem  (Autor: Václav Burian/ ZZS Středočeského kraje)
Autor: jel - 
29. října 2020
18:07

Napínavý příběh a tentokrát s dobrým koncem přinesla ZZS Středočeského kraje. Jejich zachranářka se účastnila převozu pacienta do pražské motolské nemocnice. Než ale mohla sanitka odjet, byla její pomoc potřeba znovu. Na svět se tu totiž drala holčička, která očividně nemínila čekat až do porodnice.

Poté, co posádka sanitky předala převezeného pacienta do péče lékařů v FN Motol, chystala se záchranářka provádět úklid auta a rovnat věci po předchozím výjezdu. V tom se však ozval křik. „Vyběhla s kolegou ven a viděli muže, který křičel, že jeho žena začíná rodit,“ popsali situaci ve facebookovém příspěvku zdravotníci. 

Když je muž zavedl k dodávce, v níž byla jeho žena ukázalo se, že už rodičku do nemocnice přesunout nestihnou. „Nebyl čas na transport rodičky ani ten malý kousek ke dveřím nemocnice. Záchranářka pomohla krásné holčičce na svět sama,“ uvedli. 

Poté, co byl mamince i holčičce zajištěn tepelný komfort, si je převzali pracovníci nemocnice. V zemi stíhané koronavirovou pandemií jsou podobné zprávy evidentně zapotřebí, protože příspěvek záchranářů ihned vzbudil přehršel nadšených reakcí. „No ty sis pospíšila, princezno, hodně štěstí, zdraví a lásky přejeme a posádkám IZS - krásná práce,“ píše za všechny Ladislav. I my se k jeho přání připojujeme.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi