Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje obdržela informaci o nezletilé osobě ve vážném stavu v úterý ráno. „Pravděpodobně byl chlapec intoxikován léky a nacházel se v hlubokém bezvědomí,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

„U mladého pacienta ve velmi vážném stavu docházelo k selhávání životních funkcí. Posádky okamžitě po příjezdu poskytly mladíkovi intenzivní péči, zajistily jeho dýchací cesty a podaly nezbytné léky,“ sdělila mluvčí dále s tím, že pacient byl přepraven do Fakultní nemocnice Motol. „Bližší informace s ohledem na věk pacienta nemohu sdělit,“ sdělila Blesku mluvčí.

Na pomoc není nikdy pozdě

Indicie nicméně napovídají tomu, že si chlapec svůj zdravotní stav způsobil sám. Na sociálních sítích totiž středočeská záchranka k tomuto případu uveřejnila následující: „Pokud se nacházíte v těžké situaci i psychosociálního charakteru, nebojte se zavolat naše Call centrum, kde operátoři často řeší telefonáty, které nejsou vždy indikací pro výjezd záchranných složek.“

Operátoři Call centra se na čísle 800 888 155 mohou stát pro volající nejenom rádci, ale i oporou a vrbou v těžkých životních situacích. Při závažnějších problémech pak mají databázi navazujících psychosociálních služeb, aby mohli volajícího nasměrovat k další odborné pomoci,“ stojí na facebooku středočeské záchranky. Obrátit se můžete i na Linku důvěry 800 155 555 či na Centrum krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.
Fotogalerie
6 fotografií