Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Brit skočil do vody z rekordní výšky: Po dopadu omdlel, zachraňovali ho potápěči

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: HZS Královéhradeckého kraje )
Autor: chal - 
28. října 2020
07:00

Ve snaze překonat světový rekord ve skoku z vrtulníku se Brit nechal vyhodit z výšky 40 metrů do moře. Po dopadu na vodní hladinu rychlostí 120 kilometrů za hodinu ale na určitou dobu ztratil vědomí a museli ho zachraňovat připravení potápěči. Zda bude jeho akce s ohledem na okolnosti skutečně uznána rekordem, tak není jasné, napsala agentura DPA.

Svědci uvedli, že skok 34letého Johna Breama měl k dokonalosti daleko: ve vzduchu se přetočil a do vody dopadl hlavou dolů. Při cestě do nemocnice, kdy byl už při vědomí, podle britských médií opět mluvil, a dokonce vtipkoval.

Bývalý výsadkář, který si říká The Flying Fish (létající ryba), chtěl akcí poblíž ostrůvku Hayling u jihoanglického přístavu Portsmouth vybrat peníze na dobročinné účely. Prostředky mají obdržet váleční veteráni, dosud pro ně vybral kolem pět tisíc liber (asi 151 tisíc korun).

V Guinessově knize rekordů je zaznamenáno několik podobně bláznivých akcí, mezi nimi i nejvyšší skok z útesu bez jakýchkoliv pomůcek: Brazilec Laso Schaller v roce 2015 skočil ve Švýcarsku z vodopádu vysokého bezmála 59 metrů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi