Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kamarády spojila krutá nemoc: Péťa sní o bionické noze pro Jendu, aby spolu mohli na ryby

Kamarády spojila krutá nemoc: Snem Péti (13) je pomoci Jendovi.
Kamarády spojila krutá nemoc: Snem Péti (13) je pomoci Jendovi.  (Autor: Facebook PinkBubble)
Autor: jel - 
3. října 2020
05:35

Jenda a Péťa se spřátelili v pražské motolské nemocnici, kam oba dostala krutá nemoc. Péťovi byl zjištěn Ewingův sarkom a musela mu být vyměněna pažní kost, jeho kamarádovi musela být amputována noha v koleni. Oba se svým osudem statečně bojují a přes všechny strasti, které jim život přichystal, si zachovávají pozitivní přístup. Péťa má však velké nesobecké přání, které by Jendovi velmi pomohlo. Ve splnění hezkého snu statečným klukům pomáhá nadační fond PinkBubble, který podporuje náctileté a mladé dospělé onkologické pacienty.

Dva mladé kluky spojil smutný osud, oba se s ním však perou statečně. Jenda, který miluje vaření, přišel kvůli nemoci o nohu. Jeho kamarád Péťa by si pro něj přál bionickou nohu, která je ovšem velmi drahá. Stojí více než milion korun, Jendovi by však značně usnadnila život. Proto se nadační fond rozhodl mu s jeho přáním pomoci a vypsat veřejnou sbírku, kam mohou lidé přispět a pomoci tak splnit oběma chlapcům velké přání.

Péťa by totiž rád svého kamaráda vzal rybařit na řeku Lužnici. „Největší radost by prý měl z peněz pro Jendu, aby si za ně mohl pořídit kvalitní bionickou protézu, protože na jaře už plánují u Péti doma v Táboře chytání ryb na Lužnici i s novou nohou, a to je jeho největším přáním,“ napsali organizátoři sbírky.

„Milí mladí pánové, držíme vám oběma palce, ať léčba zdárně pokračuje a rychle to uteče a ať už můžete spolu trávit společné chvíle i mimo zdi nemocnice,“ popřáli klukům pořatelé sbírky. Podporu vyjádřilo také mnoho lidí na sociálních sítích. „Kluci, respekt, jste hrdinové, dáte to, věřím tomu. Bude i krásný dárek pro kámoše,“ napsala uživatelka Vlasta na facebooku. „Kluci, jste největší borci! Hrozně moc držíme palce,“ připojila se Martina.

frantacizek ( 3. října 2020 06:38 )

číst to jako milionář, tak neváhám ani chvilku i při pohledu na tu fotku. máme tolik zámožných lidi, navíc se dá spousta věcí šikovně odepsat v účtu, jak mi řekl můj kamarád. Ale snad se i obyčejní lidé poskládají..

Zobrazit celou diskusi