Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Retrívr možná zachránil paničce život. Před cestou do ohniska smrtící nákazy jí rozkousal pas

Autor: sova - 
27. ledna 2020
21:20

Může tohle být ještě náhoda? A i kdyby ano, zachránil pes své paničce zdraví nebo dokonce život? Takové otázky napadají člověka poté, co se seznámí s příběhem mladé ženy z Tchaj-wanu, která se ještě před dvěma týdny chystala odcestovat do centra smrtící nákazy, která v těchto dnech ohrožuje celou planetu.

Třináctého ledna se majitelka zlatého retrívra pojmenovaného Kim vrátila domů, když zjistila, že její cestovní pas zvířecí miláček roztrhal vlastní tlamou na kusy. Doslova ani jedna stránka ze svazku nezůstala netknutá.

Právě ten den se totiž žena plánovala vydat koupit letenky do čínského Wu-chanu. Ten se za poslední týden dostal na titulní strany všech světových médií kvůli nákaze koronavirem, která se z města začala šířit.

Žena by byla ve městě uvězněna v karanténě

Už v té době se o nebezpečí onemocnění v asijských zemích vědělo, situace ale ještě zdaleka nebyla tak kritická. Kdyby mladá žena skutečně odcestovala, jen tak by se z Wu-chanu nedostala. Město je totiž v současnosti kvůli koronaviru uzavřené v režimu karantény.

„Kim je můj strážný anděl, který mě chrání. Díky svému pejskovi mohu trávit oslavy nového lunárního roku se svou rodinou v bezpečí,“ uvedla žena na facebooku.

Ulice města Wu-chan zejí prázdnotou. Ulice města Wu-chan zejí prázdnotou. | Reuters

Koronavirus ohrožuje i sportovní klání

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi