Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Motorkáři pro nemocného Adámka vybrali 11 tisíc: Pomůže mu to v boji proti SMA!

Autor: VaB - 
10. září 2020
06:00

Motorkáři pro Adámka, jenž trpí spinální svalovou atrofií (SMA), vybrali 11 tisíc korun! Peníze sbírali od lidí, osobně je pak malému klučinovi předali. Adam je v současné době v klinice AXON na terapii.

Adámek je chlapeček, který trpí obávanou nemocí SMA – spinální svalovou atrofií, která způsobuje postupný úbytek svalů. Před pár měsíci ale podstoupil léčbu, díky které se má vše změnit. V pražské motolské nemocnici mu byl podán lék Zolgensma. Ten stojí více než 55 milionů korun! 

Jak se očekávalo, malý klučina dělá pokroky, o kterých rodiče dlouho ani nesnili. Na podporu rodiny, léčbu a spoustu dalších nutných výdajů se mu sbírají peníze. Například motorkáři Lukáš s Jaroslavem.

„Po delší odmlce Vám chceme s Jaroslavem oznámit, že jsme se konečně potkali s malým bojovníkem Adámkem a jeho rodiči. A to zejména, abychom předali finanční obnos, na kterém se každý z Vás podílel, ať už větší či menší měrou,“ uvedli motorkáři na facebooku.

Pro chlapce se jim podařilo vybrat celkem 11 tisíc korun! „Tímto bych chtěl ještě jednou všem poděkovat. Spojili jsme příjemné s užitečným a tímto alespoň trochu pomohli rodině Adámka a hlavně jemu samotnému,“ dodali.

„Jak slíbili, tak dodrželi. Jejich projekt Motorkáři Adámkovi došel do konce. Díky nim, jejich přátelům a kamarádům, co jsou zastánci jednostopých mašin, budu mít další prostředky na pomůcky a rehabilitace,“ sdělili Adámkovi rodiče na facebooku s tím, že je jejich syn v současné době na čtyřtýdenním programu v klinice Axon. 

DWEI ( 10. září 2020 07:02 )

Motorkáři Na Maxíka se založila sbírka na lék Zolgensma, ale nakonec mu 55 milionů zaplatil stát - škoda, že vybrané miliony nejde použít na rehabilitace a pomůcky i pro jiné děti

frantacizek ( 10. září 2020 06:39 )

Zobrazit celou diskusi