Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dívenka (5) s demencí oslepne a zemře: Maminka jí chce splnit smutné poslední přání

Autor: shp - 
19. srpna 2020
10:31

Brzy už zapomene na vše, co zná, a oslepne. Malinká Skyla-Rae Christine Cleggová (5) z anglického Oldhamu trpí vzácným Sanfillipovým syndromem, který způsobuje kromě jiných zdravotních problémů i dětskou demenci. Její zoufalá maminka Stacey Reynoldsová (25) uspořádala sbírku, aby měla peníze na výlet do Disneylandu.

Sanfillipův syndrom je velmi vážné onemocnění. Způsobuje ztrátu intelektu, dětskou demenci, problémy s pohybováním a dokonce ztrátu zraku. Skyla-Rae proto brzy nepozná ani svou vlastní maminku. Ale Stacey se nevzdává a chce naplnit život své nemocné dcerky štěstím.

Stav dcerky se zhoršuje a zhoršuje

Svou dceru chce vzít do Disneylandu předtím, než oslepne a ztratí paměť. „Od března, kdy jí lékaři diagnostikovali nemoc, se její symptomy hodně zhoršily. Doktoři se obávají, že nemoc postupuje rychleji, než očekávali,“ řekla Stacey se smutkem.

Byla tak šťastné malé dítě, vždy říkala ‚mami‘ a ‚miluji tě‘ a nyní nedokáže říct ani jedno slovo. Nakonec ztratí schopnost dělat vše. Tato nemoc ji zabíjí. Může být pryč zítra nebo v příštích šesti měsících,“ dodala. Dceři chce dát vše.

Poslední výlet života

Na webu Go Fund Me proto založila sbírku, aby vybrala peníze na cestu do pařížského Disneylandu. Do Francie by chtěla vyrazit s maličkou letos v listopadu. Podle všeho dívenka přestává vnímat, co se děje kolem ní. Tohle by byl asi její poslední výlet...

Tara-Tara ( 19. srpna 2020 11:52 )

nějak tomu nerozumím...dítě je dementní a přesto ví o Disnylandu a chce tam jet ???

spania ( 19. srpna 2020 11:33 )

Opravuji - mělo tam být během těhotenství.

spania ( 19. srpna 2020 11:31 )

Dost hrozný,ale myslím si,že už během porodu muselo být jasné,že není všechno v pořádku.Divím se takovým matkám,že se pak přesto snaží přivést takové dítě na svět.To dítě je pak chudák.

Zobrazit celou diskusi