Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Další smrtelný útok žraloka: Predátor zabil mladého surfaře

Autor: ČTK - 
11. července 2020
13:16

Australský surfař (†17) nepřežil zranění způsobená žralokem. Jde už o druhý smrtelný útok žraloka v Austrálii během jednoho týdne a nejméně pátý v roce 2020!

Mladík surfoval v oblasti Wooli Beach poblíž Graftonu, zhruba 600 kilometrů severně od Sydney ve státě Nový jižní Wales, upřesnila policie. Útok žraloka mu způsobil těžká zranění na nohách.

Napadenému přispěchali na pomoc ostatní surfaři a odtáhli ho k pobřeží. Ani bezprostředně poskytnutá první pomoc ale zraněnému nepomohla, snahy o oživení byly marné. Mladík zemřel na místě.

„To, co se stalo dnes odpoledne, by otřáslo každým,“ řekl starosta okresu Clarence Valley Jim Simmons. „Všichni lidé tady soucítí s chlapcovou rodinou.“ Podle Simmonse zaplavili oblast mladí lidé, kteří si přijeli užít školních prázdnin. K vodě se proto stahují hromady lidí.

Australské pláže přitahují surfaře z celého světa, úmrtí v souvislosti s útokem žraloka jsou ale poměrně vzácná. Nešťastných střetnutí člověka se žralokem ovšem vloni začalo přibývat, zejména u Velkého bariérového útesu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi