Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nechutná pravda o dřevěných vařečkách: Ženě ji pomohl odhalit porotce z Masterchefa

Nechutná pravda o dřevěných vařečkách: Ženě ji pomohl odhalit porotce z Masterchefa
Nechutná pravda o dřevěných vařečkách: Ženě ji pomohl odhalit porotce z Masterchefa  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: jel - 
4. července 2020
13:05

Australská maminka se rozhodla vyzkoušet trik, který viděla u kulinářského kritika a autora receptů Matta Prestona, soudcujícího australskou verzi pořadu Masterchef. Své vařečky dala na několik minut do vařící vody. Výsledek ji naprosto šokoval, stejně jako mnoho jiných lidí na Facebooku.

Australanka zveřejnila na sociání síti příspěvek ve skupině nazvané „Mámy, které vaří, uklízejí a organizují - Austrálie příspěvek“, v němž se ptá, zda lidé pravidelně namáčejí své vařečky do vroucí vody alespoň na 20 minut. Ukázalo se, že většina ne, což je velká chyba!

„Já je každý večer jenom vložím do myčky, ale to špínu nezlikviduje,“ napsala žena v příspěvku a připojila fotku, na níž je vidět kolik špíny se z vařečky uvolnilo. Voda, ve které je vařečka namočena je opravdu nechutná.

Voda, ve které je vařečka namočena je opravdu nechutná. Voda, ve které je vařečka namočena je opravdu nechutná. | Facebook

Podle všeho nestačí dřevěné nádobí pouze opláchnout houbičkou nebo vložit do myčky, protože v nich nadále zůstávají bakterie i jiné nečistoty.

Další uživatelé facebooku byli touto skutečností naprosto šokováni. Většina z nich totiž běžně vařečky pouze omývá, či dává do myčky. „Už nikdy nebudu používat dřevěné vařečky,“ napsala jedena znechucená uživatelka. „Přesně proto nemám ve své kuchyni žádná dřevěná prkýnka ani vařečky,“ dodala jiná žena.

Další ale upozorňují na to, že používají vařečky desetiletí a nikdy se jim nic nestalo. Jeden komentující dokonce přispěchal s teorií, že když dřevěné nádobí necháte na slunci, bakterie to spolehlivě zničí.

 

 

krapotkin ( 5. července 2020 12:27 )

Maj to ale holky australský starosti.

Desterz ( 5. července 2020 08:21 )

jitualib ( 5. července 2020 07:57 )

Hlavně se vařečky nedávají do myčky!!!

krtek. ( 4. července 2020 21:26 )

souhlas, dnesni deti nemaji imunitu , je to nasledek toho ze nikdy nesnedli hrst hliny, zizalu, proste chybi prirodni ockovani nasledek jsou ruzne alergie atp.

Tara-Tara ( 4. července 2020 16:50 )

zase článek na vyděšení některých dam......stejně jich jen minimum dnes něco klohní doma, tak co

Zobrazit celou diskusi