Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Slavná YouTuberka se vzdala adoptivního syna kvůli jeho autismu: Štěstí našel u nové rodiny

Autor: rc - 
6. července 2020
14:58

Autistický chlapec, jehož adoptovali slavní youtuberští manželé Myka a James Staufferovi, našel štěstí u nové rodiny. Youtubeři, kteří vychovávají další čtyři děti, chlapce adoptovali před třemi lety z Číny. Jeho adopci s nimi prožívali jejich fanoušci na sociálních sítích, nicméně po několika letech od adopce čtyřletého chlapce, se ho rodiče rozhodli vzdát! Chlapec prý byl velice agresivní vůči jejich biologickým dětem a už se o něj nemohli dál starat.

Myka Staufferová  pocházející z amerického Ohia se svým manželem v roce 2014 založili YouTube kanál, kde sdíleli svůj soukromý život. YouTuberský pár se brzy stal slavným a se svými videi sklízel úspěchy. Manželé se proslavili ještě víc v roce 2017, kdy se rozhodli, že adoptují chlapce z Číny jménem Huxley. Tehdy dvouletý chlapec měl poškození mozku, o němž rodiče však od začátku věděli. Video, v němž se youtubeři poprvé setkali se svým novým adoptivním v Číně, patřilo mezi jejich videi k nejoblíbenějším.

Ovšem příběh neměl šťastný konec. Chlapec s nimi žil další dva roky, během nichž k rodině přibyly další dvě tentokrát biologické děti. Počátkem června přišla šokující zpráva. Manželé ve videu oznámili, že se rozhodli vzdát Huxleyho. Fanoušci začali zuřit a z případu se stal skandál.

„Naše rozhodnutí zlomilo mnoha lidem srdce. Opravdu se moc omlouvám za to, že jsem zklamala tolik žen, které ke mně vzhlížely jako ke skvělé matce. Za své rozhodnutí i za to, co přišlo po něm, beru plnou zodpovědnost. Neřekla jsem vám však celý příběh. Nikdy jsem neměla dopustit to, aby naše rozhodnutí adoptovat Huxleyho způsobilo několik vážných incidentů v rodině. Snažila jsem se opravdu ze všech sil vše kočírovat, ale nešlo to. Nebyla jiná možnost. Adoptovaného syna jsme se museli vzdát,“ snažila se vysvětlit Myka rozhodnutí na sociální síti Instagram.

YouTuberům však dokonce začaly od fanoušků chodit výhružky smrtí a dokonce je lidé začali obviňovat z obchodu s bílým masem! Případem se začala zabývat policie, která nakonec případ uzavřela s tím, že chlapci se v nové rodině daří velice dobře a nové prostředí mu prospívá. „Když jsme přišli do kanceláře, Huxleyho adoptivní máma mu zpívala písničku a on seděl na jejím klíně a smál se. Zdá se být velice šťastný a je o něj dobře postaráno,“ uvedla Susanna Leonardová, zástupkyně šerifa.

Adoptivní ženě prý říká maminko a zlepšil se v komunikaci. Nová máma s ním mluví znakovou řečí. Leonardová zároveň dodala, že byl případ adopce Staufferových prošetřen a nic nenaznačuje tomu, že by byl chlapec adoptován nelegální cestou. „Pokud jde o zprávu o možném obchodování s lidmi v souvislosti s Huxleym, bylo zjistěno, že proces jeho adopce proběhl legálně,“ dodala.

Policie dokonce navštívila i rodinu Staufferových, aby zjistila, zdali nedochází k zneužívání dětí. Ani to však nebylo zjištěno a případ byl tak uzavřen. Byznys manželů však skandálem utrpěl nejvíce. Staufferová totiž uzavřela partnerství se značkou Fabletics, která nabízí sportovní oblečení, slavné herečky Kate Hudsonové. Po skandálu však musela spolupráci se značkou ukončit. Staufferová nakonec uvedla, že se chlapce rozhodli vzdát proto, že se začal chovat agresivně vůči jejich dětem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi