Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drsné souboje mocných medvědů: Dva se porvali o hranice teritoria, dva menší to zkusili na verandě

Autor: rc - 
9. července 2020
18:50

Kamera na hranicích Ruska a Číny zachytila tvrdý souboj dvou medvědů. Ti se nerozpakovali zlikvidovat ani plot s ostnatým drátem, který je dělil. Úplně jiný „souboj“ se pak odehrál v americkém státě Tennesee. Na verandě tamní chaty si k radosti přítomné rodinky hrála dvě roztomilá medvíďata.

Na hranicích Číny a Ruska ve východní Sibiři je nainstalovaná kamera, která má mapovat pohyb vzácných tygrů ussurijských, kteří jsou největšími kočkami na světě. Kameru tam nainstaloval tým ruského Centra ussurijských tygrů, aby mohl mapovat pohyb šelem, které byly zachráněny a posléze navráceny do přírody. 

Tyto kočkovité šelmy si v klidu a tichosti přechází hranice, ovšem to se nedá říct o jiných zvířatech. U hranic se setkali dva samci medvěda, kteří spolu začali bojovat! „Tygři ussurijští vždy chodí v klidu a tichosti, ovšem medvědi zničí všechno, na co přijdou!“ komentoval video ruský záchranný tým pro Siberian Times. Medvědi, kteří zřejmě bojovali o teritorium, totiž pobořili plot s ostnatým drátem, který je dělil.

Souboj šelem se odehrál také ve městě Gatlinburg, které leží u Smoky Mountains ve státě Tennesee. Meaghan Hejnaová tam podle informací Daily Mail byla na chalupě se svou rodinou. Na verandě jejich chaty uviděla dvě roztomilá mláďata medvěda. Mláďata se ve videu staví na zadní a bojují mezi sebou. „Tohle byla naprosto nejlepší část naší dovolené,“ dodala Meaghan, která celý souboj neváhala nadšeně okomentovat.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi