Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děti v cirkuse zažily šokující chvíle: Šelma se vrhla na cvičitele, zakousla se a nechtěla pustit!

Autor: ran - 
11. října 2020
13:49

V pátek při cirkusovém vystoupení ve městě Pchu-jang v čínské provincii Che-nan došlo k neplánovanému zpestření programu. Místo předpokládaného ukazování cvičeného medvěda přišel na řadu úpolový boj šelmy s cvičitelem. A to vše kvůli kousku salámu vhozenému do výběhu. Souboj to byl nerovný - ať už kvůli přesile na straně lidí, nebo kvůli upilovaným zubům na straně medvěda.

Na videu, které natočil některý z diváků, je vše dobře vidět. Na muže se po jisté akci jeho medvěd vrhá a vypadá to, že ho začíná hryzat. Ačkoli asijský medvěd ušatý nepatří k velkým druhům, cvičitel neměl moc šancí se z jeho chlupatého objetí dostat. 

Každou chvíli se mu obličej zjevuje a zase mizí pod medvědím tělem. Jeho kolega se zpočátku téměř stydlivě snaží šelmu od cvičitele odtáhnout, ale bez úspěchu. Nato nastupují další dva členové týmu, tentokrát však ne s holýma rukama, nýbrž s pořádně dlouhými a pevnými tyčemi. A medvěda svými zbraněmi bijí hlava nehlava.

Cvičitel nakonec žádné vážné zranění neutržil, jen pár škrábanců. Medvěd mlácení tyčemi přečkal také bez nějaké větší fyzické újmy. Na jeho obranu se ale ozvali ochránci zvířat, kteří požadují zastavení podobných vystoupení a zákaz chovu medvědů k podobným účelům.

Medvěd ušatý je ohrožený druh, jehož počty se v přírodě tenčí. Na člověka běžně neútočí, už proto, že je téměř úplně příkladným vegetariánem - jen občas si sem tam sezobne nějaký hmyz, třeba mravence. Ale svými zuby by zle potrhat člověka dokázal.

Proto aby v cirkusech svým cvičitelům šelmy nemohly ublížit, pilují jim už od mláďat zuby. Medvěd na videu tudíž svého „páníčka“ mohl leda trochu ožužlat a oslintat. Jak se ukázalo, celý nesoulad mezi člověkem a medvědem tkvěl v tom, že cvičitel medvědu nedovolil spořádat salám, který za klec přiletěl od někoho z obecenstva. Zvíře se obyčejně naštvalo - a nebýt neexistujících zubů, „výměna názorů“ by bývala dopadla docela jinak.      

Uživatel_5389165 ( 11. října 2020 14:48 )

Kdy už se konečně tohle svinstvo zakáže,lidi jsou neskuteční ubožaci o čínanech to platí dvojnásob !!!

Zobrazit celou diskusi