Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Po letech ve vězení přišel pejsek o domov: Psovod nabízí bývalého parťáka k adopci

Autor: chal - 
17. června 2020
19:57

Téměř deset let sloužil u Vězeňské služby a teď je z něj prakticky bezdomovec. Řeč je o pejskovi, který 10 let obýval věznici v Horním Slavkově, ale po odchodu do psího důchodu pro něj bohužel už není místo. Psovod proto pro svého věrného přítele hledá nový domov.

Přes dlouhých devět let věrně sloužil v hornoslavkovské věznici, jeho čas se ale bohužel již nachýlil. Po dekádě dohlížení na trestance musel pes do výslužby a skončil bez trvalého domova. Osud starého parťáka ale není jeho psovodu Vojtovi lhostejný, a tak pro něj hledá nový domov.

„Celý život prožil ve věznici po kotcích, takže by byl vděčný za dobře zabezpečenou zahradu, kterou by s radostí hlídal. Pejska si bohužel nemůžu nechat, mám svoje další dva psy,“ popsal Vojta pro organizaci SOS zvířata v nouzi s tím, že jeho bývalý parťák ostatní psy nesnese.

Bude ale určitě rád za nový domov, kde bude mít dostatek lásky a pohybu. „Na svůj věk je velice aktivní a bude vděčný za každé pohlazení,“ vysvětlil Vojta.

Pes prožil celý život po boku bachařů a kriminálníků, což se na jeho chování nutně muselo podepsat. Vojta psa proto nedoporučuje rodinám s dětmi. „Pejsek by dítěti nejspíš úmyslně neublížil, ale žil deset let v kotci a děti nezná, proto nevím, jak by reagoval například na dětský pláč, křik či třeba skotačící děti,“ uzavřel psovod.

hejpockej ( 12. července 2020 22:52 )

pes se bude mit u Vojty nejlip, o tom zadna..... furt lepsi u svyho partaka, kteryho ma rad, treba jen v kotci, nez trpet u nejakyho magora, protoze vsichni vime, ktery lidi si tyhle vyslouzily psy berou, a proc....a jak tyto psy skonci, to se taky vi, a ze to nikdo neresi.

hejpockej ( 12. července 2020 22:42 )

Vojto, malokdo to s timto plemenem umi, navic cviceny pes, ten se akorat dostane k nejakymu magorovi co ho bude tyrat a bude mit na stary kolena peklo. Lidi jsou dobytek. Pes je uz starej, dlouho tu nebude, mozna jen par mesicu. Me odesel vlcak z niceho nic v 9 letech na rakovinu. Nech ho dozit u sebe, tak holt bude oddeleny od tvych dvou psu v kotci, ale furt lepsi s tebou, kamosem, se kterym lecos zazil, nez byt tyrany u nejakyho magora nebo s cizima lidma v utulku. Pro tebe dva roky nic neznamena, ale pro tohodle psa budou dva roky vsechno.... cely zbytek zivota. Nech ho dozit u tebe v kotci. Nebo u pribuznych.

zada ( 21. června 2020 15:32 )

Hele Vojto, však bys ho mohl u sebe nechat. Podívej já mám z útulku 4 psy. 2 velký a dva střední. Tohle psi nemají až tak dlouhý život, abys mu i 2 roky u sebe nemohl dopřát. Desetiletý pes se bude bez tebe trápit. Je na tebe zvyklý. Já osobně bych to udělat nemohl i kdyych se muse uskromnit. vím že jet o těžký,mohu to pochopit, ale 10ti letého psa dávat od sebe je hodně hloupý.
nezlob se Vojto, ale já bych na to srdce neměl. Zdravím

ludva prevratil ( 21. června 2020 00:36 )

vzkaz pro EVKU - Lopato, myslíš že někdo s takovým morálním profilem, že sloužil na čáře - Jak jsem popsal, se stane Kriminálníkem Státní moci ? Mohu Tě ubezpečit, že můj dědeček sloužil ve Wehrmachtu a Ironií osudu BYLO - JE a BUDE že tehdejší soudruzi a systém mě přiřadili k VÚ na čáru do Velenic a tomu říkám- MARASIÁDA ale mám takovou průpravu nejen ze zahraničí, že NENÍ každý MUKL ( vězeň) hned VRAH, a velmi mě baví najit skulinu v systému či paskvil v tištěné a vydané podobě, abych dokázal některým pomoct... co Ty na to - stačí ?

Evka4 ( 20. června 2020 17:41 )

ludva prevratil: Ne, mukl není člověk a žádný práva nemá. Je to hnůj

Zobrazit celou diskusi