Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapce napadla velká labuť: Udělala mu díru do hlavy!

Chlapce napadla velká labuť. Má díru v hlavě a dobrou historku pro kamarády.
Chlapce napadla velká labuť. Má díru v hlavě a dobrou historku pro kamarády.  (Autor: Archiv Sophie Hallová)
Autor: ran - 
17. června 2020
22:54

Malému Britovi Jacobu Gregorovi (8) z jižní Anglie udělala labuť pěknou díru do hlavy! Koupal se zrovna v řece a ze břehu ho hlídali jeho rodiče. To, čeho se stali svědky, jim vyrazilo dech!

Svítilo sluníčko, děti prahly po vodě a zábavě. Sophie Hallová (27) a její partner Alex Conduit (35) z Westbury proto naložili své tři potomky do auta a vyrazili na piknik. Namířili si to k řece Wylye, která protéká jen pár kilometrů od jejich domova. Na místě oblíbeném zejména rodinami s dětmi se těšili z příjemné pohody. Ta jim ale skončila dřív, než čekali.

Jejich děti se vesele cachtaly, když se to stalo. Divoké mávání křídly, křik a plno krve. Na nejstaršího syna Jacoba zaútočila labuť. „Jakoby odnikud se na něho vrhla a ze všech sil po něm divoce šla, hlavně zobákem,“ vylíčila dramatický okamžik Sophie. 

Oblečení dospělí se za dítětem do řeky hned oba vrhli. Byli v šoku, chlapce zalévala krev řinoucí se z hluboké rány na hlavě, kterou mu pták způsobil. Opeřeného útočníka, který měřil slušný metr dvacet na výšku, okamžitě společně zahnali a svého školáka odvezli do nemocnice. Tam mu lékaři rozšklebenou ránu vyčistili, ale nezašili z obavy, aby se mu v ní nerozmnožila případná infekce přenesená z labutě.

„Když jsme ji zahnali, plavala pak proti proudu a tam poklovala ještě jednu paní,“ doplnila vyprávění maminka. Její syn se zatím doma zotavuje. „Je v pohodě, dáváme mu antibiotika a mažeme mu ránu mastičkou. Jen se teď trochu bojí labutí,“ doplnila Sophie.

Rodiče si uvědomují, že labuť zřejmě chránila hnízdo a své mladé. V okolí ale žádné neviděli. „Labuť si to každopádně zamířila přímo k němu, ostatní děti ignorovala, jela jako na drátku přímo na Jacoba,“ uvedla překvapená matka.

 

Kromě nepříjemného zážitku si ale Jacob přece jen z dramatického setkání odnesl ještě něco. „Byl z toho rozhozený, ale teď je na sebe pyšný. Pyšný, že se stal terčem útoku divokého zvířete a přežil ho. Takhle o tom teď vypráví každému na potkání a moc si to užívá,“ uzavřela Sophie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi