Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pejsek má neuvěřitelně dlouhý čenich: Podle majitelky je nejdelší na světě

Autor: jel - 
8. června 2020
18:26

Lily Kambourianová (27) a její partnerka Savannah z americké Virginie jsou majitelkami nádherné fenky ruského chrta. Eris, jak se mazlíček jmenuje, je na sociálních sítích opravdu slavná, zřejmě proto, že má jednu drobnou vadu. Neuvěřitelně dlouhý čenich.

Lily údajně nikdy neověřovala, zda má její fenka opravdu nejdelší čenich na světě, nicméně věří, že tomu tak je. Čumák fenky totiž měří neuvěřitelných 31 centimetrů!

„Eris se narodila tady nedaleko ve městě Keysville. Byla jedním ze tří štěňátek. Když jsme je přišly navštívit, bylo evidentní, že mají výrazný předkus,“ řekla Lily britskému Daily Mailu. „To je vylučovalo z výstav a podobných soutěží. Nám to bylo jedno. Eris prostě přišla a lehla si Savannah do klína,“ dodala.

Fenka je teprve dvouletá a je pojmenována podle řecké bohyně sporů a sváru. Navíc je neuvěřitelně úspěšná na instagramu, kde má téměř 200 000 fanoušků a její majitelka Lily tam velmi často přidává roztomilé i legrační fotky. „Její instagram děláme jako takový deníček, zamilovaly jsme si komunitu pejskařů na instagramu, všichni jsou tam velmi milí,“ vysvětlila Lily.

„Když jdeme s Eris na vycházku, lidé nás často zastavují a ptají se, co je to za rasu, protože jim Eris připadá zajímavá,“ popsala majitelka. „Teď už občas hledáme takovou cestu, kde potkáme méně lidí,“ svěřila se.

Řekla také, že její milovaná Eris je někdy velmi nevrlá, ale je to spíš roztomilé, protože ruští chrti jsou velmi tichá plemena, takže ani neštěká. Obyčejně je fenka prý velmi přátelská a naštěstí ze svého předkusu nemá žádné problémy a může vše jíst a ze všeho se napít.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi