Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Erice (34) museli amputovat všechny končetiny: Péči o děti zvládá i s handicapem

Autor: shp - 
17. května 2020
05:30

S Američankou Ericou Tambriniovou (34) se život rozhodně nemazlil. Ženě z Indiany museli lékaři v roce 2005 amputovat všechny končetiny poté, co chytila meningitidu, která jí způsobila sepsi. Erica se od té doby bála, že bude nadosmrti sama a nikdo ji nebude chtít. Obrovsky se mýlila. Dneska má milujícího manžela a dvě krásné děti.

Po velkých zdravotních obtížích lékaři Erice amputovali obě nohy pod kolenem a obě ruce pod loktem. Nyní se žena pracující jako terapeutka rozhodla sdílet svůj životní příběh s celým světem, aby inspirovala další handicapované, kteří se bojí, že nikdy nenajdou lásku.

Budoucího manžela nevyvedly protézy z míry

Než jsem poznala Luka, bála jsem se, že nikdy nenajdu lásku. Extrémně jsem si byla vědomá toho, jak na tom jsem a jak vypadám. Měla jsem nízké sebevědomí. Poznali jsme se rok po amputaci a jeho to nevyvedlo z míry,“ řekla Erica britskému webu Metro. Tehdy začala její love story.

Bylo pro mě těžké si zvyknout na nový vzhled. Vždy jsem se snažila zakrýt své protézy, ale nyní jsem je už přijala, a když chci nosit šortky, tak si je prostě obleču,“ vysvětlila. Za svůj největší úspěch považuje to, že se stala matkou pětileté Lily a tříletého Michaela. Péči o ně zvládá i s handicapem.

Přebalování plenek byl problém

Hodně jsem se toho naučila, když byla Lily novorozenec. Musím poděkovat Lukovi, který první měsíc jejího života vyměnil každou plenku,“ popsala maminka. Manželé všechno společně zvládli a nyní jsou veselou rodinou, která je inspirací pro ostatní. Handicap není překážkou v tom najít v životě lásku a štěstí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi