Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Děsivý úraz při likvidaci větví: Vilém (†59) se zřítil do drtičky!

Muž zahynul v drtičce při zpracovávání ořezaných větví. Měl si při tom pomáhat vidlemi.
Muž zahynul v drtičce při zpracovávání ořezaných větví. Měl si při tom pomáhat vidlemi.  (Autor: Repro foto Markíza)
Autor: ran - 
23. dubna 2020
15:30

Nedaleko jihoslovenského města Vráble došlo v úterý k děsivé tragédii. Při práci s drtičkou tam přišel o život 59letý muž. Když ho záchranáři našli, bylo už na jakoukoli záchranu pozdě.

Vilém byl zkušeným pracovníkem firmy, která pro město zajišťovala různé technické služby. Pracoval pro ni několik let, patřil mezi její kmenové zaměstnance. Neštěstí si měl všimnout další pracovník, který šel situaci zkontrolovat, protože Viléma nikde neviděl a přitom stroj stále běžel. O tragickém případu informovala slovenská televize Markíza.

Stroj byl starý osm let a obhlídka po tragédii neshledala žádné nedostatky v bezpečnostních prvcích na zařízení. Policie zatím smrt muže šetří jako zabití, bližší informace neposkytla.

Podle informací Markízy se Vilémovi mohly stát osudnými vidle, kterými si při manipulaci s větvemi pomáhal. „To, že si muž vypomáhal vidlemi, které ho možná stáhly do drtičky, je zatím nepotvrzená verze neštěstí, jedná se o prvotní informaci,“ doplnil pro Markízu Martin Mada z nitranského inspektorátu práce. Úřad je povinen událost prošetřit jako pracovní úraz. „Budeme proto zkoumat dokumentaci ke stroji, návod k obsluze, bezpečnostní pokyny a podobně,“ dodal Mada.

debilek_z_redakce ( 23. dubna 2020 17:30 )

Chudák 😢

Zobrazit celou diskusi