Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Alice nepije vodu a údajně díky tomu hubne: Jde o život, varuje před suchým půstem lékařka

Autor: jel - 
15. března 2020
15:54

Alice Copiletová (36) má na svém instagramovém a facebookovém účtu tisíce sledujících. Britka propaguje metodu hubnutí zvanou dry fasting (suchý půst). Jak řekla deníku The New York Post, údajně přijímá jen tu nejpřírodnější vodu, tedy vodu z ovoce, zeleniny, bylinek nebo kokosů. Experti před touto metodou ale důrazně varují.

Před několika lety žila Alice v Londýně a byla úspěšnou právničkou, měla mnoho úspěšných známých, skvělého přítele. Něco tomu ale chybělo. „Nebyla jsem šťastná," vysvětlila. Alice nyní žije v Thajsku, kde pracuje jako trenérka jógy a učí ostatní svou metodu hubnutí.

Dry fasting obvykle spočívá v tom, že lidé nejedí ani nepijí v rozmezí 16-36 hodin. Někteří krajní zastánci této metody, jako třeba Alice, se domnívají, že tělo ve skutečnosti nepotřebujeme hydratovat a snaží se pití vody vyřadit ze svého denního režimu. 

Experti však s takovým názorem nesouhlasí „Existuje důvod proč máme žizeň. Tělo tím říká, že potřebuje vodu," vysvětlila dietoložka Sarah Millerová s tím, že nepít cíleně vodu může být životu nebezpečné! I přes varování odborníků existuje velké množství lidí, kteří se k tomuto zvláštnímu životnímu stylu přidávají.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi