Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zachránit ho může jen nejdražší lék světa: Po Maxíkovi čeká na zázračnou pomoc i malý Oliver!

Autor: chal - 
13. března 2020
06:10

Nečekanou rychlostí se podařilo vybrat částku kolem 51 milionů korun, kterou potřebuje Maxík k pořízení nejdražšího léku světa. Do úplného cíle tak zbývalo už jen 5,5 milionu na zaplacení DPH. Zřejmě je jen otázkou času, než lidé dají i tyto peníze dohromady. To Oliverek je teprve na začátku cesty. Potřebuje stejnou částku jako Maxík, zatím se ale vybral pouhý zlomek. Rychle mu přitom dochází čas. Nyní se pozornost dárců obrací jeho směrem. Chlapci chtějí pomáhat řidiči kamionů a například také známá malířka.

Maxík i Oliverek kvůli spinální svalové atrofii (SMA) rychle potřebují nejdražší lék, oba na něj vybírají prostřednictvím veřejné sbírky, ale jen o jednom z nich se dá říct, že je už téměř u cíle.

Maxíkovi lidé potřebných 51 milionů už naposílali, a na účtu mu rychle přibývají také prostředky na daň, kterou chce z vybraných peněz inkasovat český stát ve formě DPH. Ani to není žádná maličkost, vždyť má jít o zhruba 5,5 milionu korun!  Jeho rodiče si musí poradit se spoustou dalších komplikací, lidé je v tom ale nenechali a podobně jako v Polsku nebo na Slovensku potřebnou částku dávají dohromady. 

Oliverkův osud visí na vlásku!

To Oliverek má zatím k pořízení nejdražšího léku světa podstatně dál. Nyní se pozornost veřejnosti obrací na něj a mnozí jsou připravení ještě jednou prokázat ohromnou sounáležitost. Jedině ta mu může zachránit život! Ve čtvrtek 12. března dopoledne bylo na účtu sbírky 8 688 276 korun. Chlapce i jeho rodiče tak od naděje na zázrak nadále dělí astronomická suma. Lidé ale už ukázali, že slovo nemožné pro ně neplatí. Vždyť 50 milionů se na Maxíkově účtu sešlo za pouhých 10 dní!

Pomoci Oliverkovi je možné prostřednictvím této stránky. Nachází se na ní také informace o snadné podpoře dárcovskou zprávou z telefonu.

Oliverkův čas se rychle krátí, léčba totiž musí začít do dvou let věku dítěte. Chlapeček má už jen 150 dní. Lidé naštěstí nejsou lhostejní a stejně jako Maxíkovi i Oliverkovi posílají kapku po kapce potřebné finance. Chlapce mimo jiné podpořil spolek Naděje z kamionu, jehož členové si dali za cíl právě pomoc vážně nemocným dětem.

Dobročinnou aukci pro Oliverka zase vyhlásila malířka Eliška Malárová. Umělkyně na svém facebooku fanouškům nabídla ke koupi jeden ze svých obrazů.

marlen52 ( 28. června 2020 19:48 )

je to krutý co teď napíšu ale doktorka má asi pravdu vždyť chudinka musí trpět tolik hadiček v těle a jen ležet to bych nepřála žádnému dítěti.Rodiče by to měli přehodnotit vím že to je hrozné je to jejich dítě ale už si vytrpěl dost.

offline ( 13. března 2020 20:07 )

A dalších 50 milionů.... http­s://ww­w.fa­cebo­ok.co­m/pg/Ar­turek-SMA-malý-bojovník-1040­542778­79084/­abou­t/?ref­=page_­inter­nal

offline ( 13. března 2020 20:03 )

A spousty dalších - to by byly miliardy... http­://www­.adam­kova­cesta­.cz

bullshit ( 13. března 2020 09:11 )

...+ 5,5 milionu na zaplacení DPH... tak to je mazec.

aeraluna ( 13. března 2020 06:55 )

Zobrazit celou diskusi