Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lékaři zanedbali péči o mladou ženu: První těhotenství ji zabilo!

Těhotnou ženu (†33) zabila krevní sraženina: Lékaři podcenili její zdravotní stav!
Těhotnou ženu (†33) zabila krevní sraženina: Lékaři podcenili její zdravotní stav!  (Autor: Just Giving)
Autor: rc - 
24. ledna 2020
15:56

Vicky Bennettová se těšila na své první dítě. Třiatřicetiletá žena během těhotenství trpěla četnými zdravotními problémy a opakovaně navštěvovala nemocnici. Vicky, která milovala lyžování a cyklistiku, v minulosti trpěla hlubokou žilní trombózou. Lékaři však její zdravotní stav podcenili a neuvědomili si, že v těhotenství čelí smrtelnému nebezpečí. Nastávající maminka zemřela nedlouho poté, co u ní došlo k plicní embolii!

Vicky Bennettová byla na první pohled zdravá nastávající maminka, která milovala sport. Třiatřicetiletá žena se věnovala lyžování a horské cyklistice.

Ve svých třiatřiceti letech měla na svět přivést své první dítě, na které se těšila. Těhotenství však nesnášela dobře. Koncem května roku 2017 se ocitla na pohotovosti poté, co krvácela a trpěla bolestmi břicha. Byla v prvních týdnech těhotenství a obávala se o zdraví svého dítěte.

Bennettová v roce 2014 trpěla hlubokou žilní trombózou, a bylo u ní tedy velké riziko krevní sraženiny v průběhu těhotenství. Pokud by se u ní objevila krevní sraženina, mohlo to vést v prvním či třetím trimestru těhotenství k plicní embolii. Lékaři však poté, co Bennettová krvácela, neprovedli potřebné kroky. 

Ošetřující lékař Ioannis Mitsakis neposlal Bennettovou na hematologii, aby tam provedli potřebná ošetření s tím, že nebylo ještě jisté, zdali je plod životaschopný. „Držel jsem se předpisů nemocnice. Musíme vědět, zdali je těhotenství životaschopné, poté nastolíme budoucí plán,“ uvedl pro britský deník Wales Online.

Třiatřicetiletá žena posléze navštívila lékaře Subrata Majumdara, který uvedl, že nebyl obeznámen s její zdravotní minulostí. Pokud by věděl o riziku krevní sraženiny, poslal by ji na oddělení hematologie.

Bennettová byla nejen v péči lékařů v nemocnici, ale byla také v kontaktu s porodní asistentkou Claire Harmondovou, která věděla o tom, že by u její klientky mohly nastat zdravotní komplikace. Ovšem podle jejích slov jí Bennettová neřekla o zadýchávání, což byl jeden ze symptomů hluboké žilní trombózy.  

Zdravotní stav Bennettové podcenil i její obvodní lékař Paul Treasure, který také netušil, že žena v minulosti trpěla trombózou. Hájil se tím, že Bennettová mu prý neřekla o natékajících nohách. Všiml si, že má problémy s dýcháním, bylo však léto, a proto se domníval, že to mohlo mít spojitost s počasím. „Neměl jsem žádný důvod očekávat plicní embolii, nebylo to něco, čeho by se Vicky obávala,“ dodal.

Koncem června roku 2017 našel Bennettovou její snoubenec Stuart Jenkins bezvládnou v jejich domě. Žena byla letecky převezena do nemocnice v Bristolu, nebylo jí však již pomoci. O několik dní později se rodina rozhodla, že ji nechá odpojit od přístrojů.

Pitevní zpráva odhalila, že žena utrpěla rozsáhlé poškození mozku způsobené zástavou srdce, kterou prodělala kvůli plicní embolii. Podle vyšetřující zprávy zdravotní komplikace vznikly kvůli zanedbání péče lékařů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 24. ledna 2020 16:15 )

A jak to dopadlo s tím druhým?

Zobrazit celou diskusi