Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemný vánoční dárek: Chlapeček, který přišel o všechny končetiny, dostal auto!

Autor: DH - 
26. prosince 2019
05:25

Malý Oliver z Velké Británie, který kvůli zákeřné sepsi přišel o všechny končetiny, dostal letos pod stromeček nesmírně užitečný a úžasný dárek od své maminky. Auto, pomocí kterého se může konečně sám pohybovat.

Sotva jeho život stihnul pořádně začít, potkalo ročního Olivera Aisthorpa velké neštěstí. Letos na jaře onemocněl, ale lékaři měli jeho náhlý zlý stav za pouhou krční infekci. Z ní se ovšem v březnu vyklubala smrtelná sepse, kterou sice chlapec za pomocí doktorů a své rodiny porazil, ale přišel kvůli ní o obě ruce a chodidla.

Náhlé a trvalé postižení malého chlapce zasáhlo celou rodinu a nejvíce samozřejmě jeho maminku Abigail (23), která žije s Oliverem ve městě Cleethorpes v britském hrabství Lincolnshire. Statečná žena se ovšem rozhodla, že společně o Vánocích oslaví fakt, že o Olivera nepřišla, a přichystala mu parádní překvapení. Chlapeček pod stromečkem našel elektrické autíčko na dálkové ovládání, ve kterém může teď cestovat, aniž by se musel jakkoliv namáhat.

„Jsou to pro nás opravdu speciální Vánoce. Upřímně jsem si v jednu chvíli myslela, že to společně nezvládneme, ale o to víc jsem pyšná, že jsme si mohli s Oliverem společně otevřít vánoční dárky. Jsem na něj moc hrdá,“ podělila se Abigail o své pocity se serverem Mirror.

Oliver i jeho maminka mají za sebou zkrátka těžký rok, který je poznamenal na celý zbytek života. A co víc, chlapcův boj ještě zdaleka neskončil. Na stránce GoFundMe, která sdružuje různé dobročinné sbírky, má Oliver také tu svoji, kde se jeho maminka snaží chlapci zajistit prostředky na protézy. „Máme za sebou zlý rok, ale věřím, že přijdou lepší časy,“ uzavřela statečná žena.

krkoun ( 26. prosince 2019 10:23 )

muskula,čistá pravda,vím o čem píšeš,mám ty parchanty kolem sebe.

jozefe ( 26. prosince 2019 08:08 )

Jsem rád, že mi přidal Babiš tak mužů posílat dětem.

Zobrazit celou diskusi