Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec málem zemřel při požáru máminy pěstírny konopí: Hlas mu zachrání jen operace za miliony

Autor: chal - 
4. prosince 2019
13:50

Strašlivý osud potkal 16letého Briana z amerického Detroitu. Chlapec utrpěl při výbuchu propan-butanové lahve popáleniny na většině těla. Exploze ho zanechala znetvořeného. Chlapci navíc hrozí, že jednou pro vždy ztratí hlas. Aby se tomu předešlo, musel by Brian podstoupit operaci v přepočtu za téměř čtyři miliony korun! Rodina takové peníze nemá.

K osudnému požáru došlo před dvěma lety, když bylo Brianovi 14 let. Oheň se začal šířit z matčiny pěstírny konopí, kterou v domě měla. Plameny pohltily i propan-butanovou lahev, netrvalo dlouho a došlo k obrovskému výbuchu. Při explozi byl kromě Briana zraněn i jeho bratr, ovšem utrpěl jen lehčí zranění. Brian dopadl o poznání hůř.

Lékaři mu původně dávali jen pětiprocentní šanci na přežití. Brian podstoupil tracheotomii, díky které dokáže dýchat, nicméně zdravotníci upozornili chlapcova otce Roberta, že se jizva po operaci může kdykoliv otevřít a Brianovi tím reálně hrozí, že jednou pro vždy ztratí hlas. Robert proto začal shánět odborníka, který by byl schopný synkovi pomoct a zachránit mu hlas.

Věc měla samozřejmě háček, operace stojí 170 tisíc dolarů, v přepočtu necelé čtyři miliony korun. Takové prostředky Robert sám sehnat nemohl. Na serveru GoFundMe, který s trochou nadsázky ve Spojených státech supluje nedostatečný zdravotní systém, proto Robert založil veřejnou sbírku.

Během dvou let lidé takřka celou potřebnou sbírku dali dohromady. Na konci listopadu tak zbývalo už jen pár tisíc dolarů. Brianova budoucnost díky lidem vypadá o něco nadějněji.

Zobrazit celou diskusi