Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Popálená Natálka (6) dojala Týnuš Třešničkovou (23): Youtuberka prosí o finanční pomoc

Autor: chal - 
10. září 2019
11:55

Příběh šestileté Natálky (6), která koncem srpna na táboře v Rokycanech utrpěla ošklivé popáleniny, se šíří sociálními sítěmi jako lavina. A neušel ani slavné youtuberce Týnuš Třešničkové (23), která má, jak sama přiznává, s malou Natálkou podobný osud. Týnuš strávila téměř rok na specializované klinice v Turecku, kde si hojila rány po vážném popálení z loňského září.

Malá Natálka trávila konec prázdnin na táboře v Rokycanech. V pátek 23. srpna ji však potkala neuvěřitelně smutná příhoda. Natálka se šla stejně jako všichni ostatní odpoledne podívat na chemický pokus, takzvaného faraonova hada. Pokus se však vymkl kontrole a Natálka spolu se dvěma kamarády skončila s popáleninami.

Natálka dopadla ze tří zraněných dětí nejhůř a v současnosti leží v Praze na Vinohradech s popáleninami téměř na polovině těla. Na specializovaném popáleninovém centru je o děvčátko dobře postaráno, nicméně Natálka i její rodina prožívají jedno z nejtěžších životních období.

Dívenku čeká mnoho operací, transplantace kůže, doživotní rehabilitace a v neposlední řadě mnoho měsíců hospitalizace v nemocnici. Aby se o dcerunku a ostatní děti mohla plnohodnotně starat, opustí Natálčina maminka práci, čímž rodina přijde o část příjmů.

Na podporu popálené holčičky a její rodiny byla proto založena veřejná sbírka Pomáháme Natálce zpět do života. Dárci mohou na transparentní účet přispět libovolnou finanční částkou. Za jakýkoliv dar bude rodina moc vděčná.

O Natálčině nešťastném osudu se dozvěděla i youtuberka Týnuš Třešničková. Ona sama moc dobře ví, co teď děvčátko i její nejbližší asi prožívají. Loni v září se totiž Týnuš stalo něco podobného. Na dovolené v Turecku utrpěla vážné popáleniny na horní polovině těla poté, co se vymkla kontrole ohnivá show v restauraci, kde Týnuš s přítelem byla.

Slavná youtuberka byla téměř rok hospitalizovaná na specializované klinice v Turecku a s následky zranění se bude pravděpodobně potýkat do konce života. Týnuš své fanoušky na Natálčin příběh upozornila ve stories na instagramu.

„Běžně takové věci nesdílím, ale tohle se mě dotklo, protože moc dobře vím, v jaké situaci je teď rodina Natálky, jelikož ji potkal podobný osud jako mě,“ napsala youtuberka. „Moc Natálce i její rodině držím palce!“ uzavřela Týnuš a k příspěvku přidala odkaz na sbírku.

Transparentní účet najdete ZDE.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantacizek ( 14. července 2020 17:45 )

nejhorší je, že ty jizvy z mládí s těmi dětmi rostou, musí se to upravovat, bolí to. Ti lumpové si vůbec neuvědomují, že tohle je největší slabost chlapa, tyhle útoky na bezbranné - holky, děti. Kdyby byli co k čemu, tak se jako chlapi domluví celá ta parta, která tohle udělala a jako brigádu ji postaví dům podle jejich představ, aby ji udělali nějakou radost..

Zobrazit celou diskusi