Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž měl v těle 700 larev a parazitických červů! Usadili se mu v mozku i plicích

Aktualizováno -
21. listopadu 2019
15:12
Autor: jžk - 
21. listopadu 2019
14:27

Číňan Ču Čung-fa (43) z města Chang-čou na východu Země se rozhodl vyhledat doktora poté, co měsíc trpěl obrovskými bolestmi hlavy a záchvaty. Doktor Wang Ťien-žung z oddělení infekčních chorob muže vyšetřil a nestačil se divit – celé jeho tělo bylo prolezlé tasemnicemi!

Tasemnicemi se člověk obvykle nakazí požitím nedostatečně tepelně zpracovaného infikovaného vepřového či hovězího masa. Ovšem tenhle Číňan to nechal zajít příliš daleko! O případu informoval britský Mirror.

Mimo to, že lékař Čuovi diagnostikoval teniózu, tedy infekci tasemnicemi ve střevech, zjistil, že se mu larvy cizopasníka dostaly až do mozku, hrudníku a plic. 

 „V mozku pacienta je několikanásobný výskyt lézí. Našli jsme je také v plicích a svalech uvnitř dutiny hrudní,“ řekl Wang, který Čua vyšetřoval. Dodal, že tasemnice již stihly napáchat rozsáhlé škody na pacientových orgánech.

Podle Světové Zdravotnické Organizace vajíčka parazita v centrálním nervovém systému mohou pacientovi způsobit celou řadu neurologických příznaků, včetně epileptických záchvatů.

Pan Zhu si sice matně vybavil, že je možné, že asi před měsícem snědl vepřovou polévku, ve které bylo nedovařené maso, ovšem inkubační doba tohoto onemocnění je delší. Činí 10-12 týdnů. Zřejmě to tedy nebylo poprvé, co požil podobný pokrm.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi