Eltona s lady Dianou pojilo velké přátelství, ale umělec má tak blízko i k jejím (dnes již dospělým) synům. Nedávno se ostatně zastal i prince Harryho a jeho manželky Meghan (38), když je veřejnost odsuzovala za cestování soukromými lety. Přesto však interpret písní Rocket Man či Can You Feel the Love Tonight z filmu Lví král jedné věci hořce lituje.

Po smrti Diany v roce 1997 se totiž společně s textařem Berniem Taupinem (69) rozhodli princeznu uctít písní a upravili tak starší song z roku 1973, který byl věnován Marilyn Monroe (†36). „Byl bych radši, kdybych tu nahrávku nikdy neudělal a ona by byla stále naživu, ale to už nezměníme,“ posteskl si hudebník, ale svěřil se, že alespoň k něčemu píseň s názvem Candle In The Wind (anglicky Svíčka ve větru) dobrá byla.

„Písnička vydělala její nadaci 37 milionů liber (v přepočtu – 1 miliarda korun pozn. red.), protože Bernie a já jsme se vzdali autorských práv,“ vysvětlil, že výdělky šly výhradně na dobrou věc. Nahrávka navíc neslavila úspěch jen ve Velké Británii, ale i v dalších zemích, dokonce v Indii, kde se prodalo 60 tisíc kopií.

„Byla to památka žalu a lásky k ní,“ tvrdí Elton s tím, že pro něj dlouho měla píseň pro Dianu velký význam, a dodává:„Pár let jsem tu písničku nehrál, protože to bylo příliš osobní.“ Z podobných důvodů také odmítá jednu věc – vystupovat s touto písní před syny tragicky zesnulé princezny z Walesu.

„Mimo Dianin pohřeb jsem ji nikdy nezahrál před princem Williamem či Harrym. Ani tu verzi pro Marilyn Monroe, nezahrál bych ji před nimi,“ dušoval se nyní Elton John. Pro oba muže, kteří před lety přišli o milovanou maminku, by to jistě bylo velmi emotivně náročné. Možná i pro Eltona, který by se asi styděl rozjitřovat jejich bolest.

VIDEO: Ukázka z dokumentu o princezně Dianě

Video
Video se připravuje ...

Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě youtube/The Duke of Brittany/bpž

Fotogalerie
68 fotografií