Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženu na dovolené kousl brouk a málem přišla o nohu: V nemocnici jí řekli, že je jen opilá!

Autor: DH - 
23. října 2019
18:49

Zaměstnanci nemocnice ve Španělsku mají z ostudy kabát. Britka, která málem přišla o nohu kvůli vážné infekci, do médií uvedla, že když přišla za doktory s prosbou o pomoc, poslali ji domů, protože si mysleli, že je opilá.

Jednačtyřicetiletá maminka z Velké Británie Faye Wilkesová zažila něco, na co bude chtít nejspíše co nejrychleji zapomenout. Během dovolené v prosluněném španělském letovisku Benidorm ji zastihlo neštěstí, s jakým se setká málokdo.

Faye během opalování u bazénu ve Španělsku totiž jakýsi brouk kousl na nártu, který ji začal nebezpečně bolet a otékat. „Bylo to, jako když vám do nohy někdo zabodne nůž. Pak to začalo příšerně pálit, myslela jsem si, že mě kousl komár nebo pavouk,“ uvedla Britka médiím, když vyprávěla o svém zážitku.

Se zraněnou nohou, na kterou se jí už začalo špatně chodit, navštívila Faye tamní nemocnici, kde se jí ale pomoci a především pochopení absolutně nedostalo. „Myslím, že říkali, že jsem jen další opilá Britka,“ přiblížila žena a dodala, že jí ránu sestra jen postříkala sprejem proti hmyzu a poslala ji domů.

Zdravotní stav Faye se ale po čtyřech dnech ukrutné bolesti rapidně zhoršil. Už cestou na letiště prý sama cítila, že je její situace vážná a po přistání na londýnském letišti Gatwick ji musela do nemocnice převézt záchranka. Britští lékaři pak odhalili pravdu. Žena měla masožravou bakterii v noze a silnou sepsi. Lékaři hned věděli, že pokud nezaberou antibiotika, Faye o nohu přijde.

„Lékaři ve Velké Británii mi řekli, že jsem mohla umřít,“ přiznala s odstupem času matka, která po dovolené strávila v nemocnici čtyři měsíce.

Faye Wilkesová nakonec přežila a lékaři jí nohu zachránili. Do dnešního dne má ale velmi rozsáhlé jizvy a na nohu se jí špatně chodí. Na dovolenou ve Španělsku má tak krutou vzpomínku. „Doufali jsme, že si užijeme týden plný opalování a pití koktejlů u bazénu, ale po tom kousnutí se to změnilo v dovolenou z pekla,“ zhodnotila na závěr Britka.

tojevrazdanachcala ( 24. října 2019 01:27 )

Muži nestyďte se menstruovat.
Vaše P&G

majojo ( 23. října 2019 19:34 )

Na nohu se jí špatně chodí? Co to psalo za profíka?

Zobrazit celou diskusi