Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Válečný veterán (†72) odmítal používat repelent: Zabilo ho bodnutí komára!

Autor: shp - 
20. října 2019
21:57

Byl to vážený válečný veterán a i v pokročilejším věku šlo o velmi aktivního muže. Henry Hess (72) z Edwardsburgu v americkém státě Michigan pracoval ve stáří jako dělník. Odmítal však používat repelent proti hmyzu. Vyšlo ho to draho. Zemřel po komářím bodnutí.

Henrymu, který zamlada bojoval v Korejské válce, se udělalo po komářím štípnutí špatně. Symptomy připomínaly chřipku. Navštívil proto pohotovost. Lékaři mu provedli CT mozku, ale žádný zánět nenašli.

Rodině tvrdili, že bude v pořádku

Henryho dcera Carrie Hessová prozradila TV Wood, že se ptali lékařů, zda může jít o tzv. koňskou encefalomyelitidu. Jde o typ encefalitidy, který postihuje hlavně koně, ale je přenosný i na člověka. Zatímco pro lichokopytníky existuje vakcína, pro lidi bohužel nikoliv.

Lékaři příbuzným řekli, že pravděpodobnost infikace touto nemocí je minimální. Henrymu se ale ještě přitížilo a chtěl jít znovu na pohotovost. Rodina mu zavolala záchranku. To už však bylo pozdě. Muž upadl do kómatu. Když byl převezen do nemocnice, podezření se potvrdilo. Vzácné onemocnění ho opravdu postihlo.

Nepřál si být napojen na přístroje

Doktoři řekli Carrie, že je velmi nepravděpodobné, že by se její otec ještě někdy probral. Protože bylo jeho přáním, aby byl v takové situaci odpojen od přístrojů, rozhodli mu vyhovět. Henry vydechl naposledy.

Byl velmi fyzicky aktivní a hodně fit. Byl silný, tak silný,“ svěřila se Carrie v televizi. „A poté ho pokousal komár. Vzal nám silného muže, kterého jsme znali, a zničil jeho mozek,“ dodala. Henry před smrtí pracoval jako dělník. Při práci však odmítal používat repelent.

Ten mu přitom mohl zachránit život. „Nenáviděl sprej proti hmyzu. I když jsme mu říkali: ,Tati, postříkej se sprejem na odpuzení hmyzu, stejně nás neposlouchal,' “ uzavřela smutně dcera zemřelého.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi