Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojemný dobrý skutek: Tomáš zachránil hluchou fenku z rušné silnice

Autor: DH - 
10. října 2019
13:24

Na silnici první třídy nedaleko Jičína došlo v minulém týdnu k velkému drama. Po vozovce se toulala hluchá fenka a málem ji to stálo i život! Zvíře mělo velké štěstí, že kolem zrovna projížděli dva na sobě nezávislí zachránci, kteří ji vrátili původním majitelům. Ti přitom bydleli jen pár set metrů od místa, kde fenka běhala.

K událostem došlo během středečního odpoledne 2. října. Fenka se na silnici zaběhla, když byla se svými majiteli na houbách v lese u hlavního tahu I/35 z Jičína na Turnov u obce Kbelnice. Naštěstí si zvířete všiml projíždějící řidič pan Tomáš, který Blesku popsal, jak vše probíhalo.

„Cestou z práce jsem potkal na silnici pejska, který šel po hlavní frekventované silnici. Pokusil jsem se ho hned odchytit, pejsek se ale lekl a přeběhl na druhou stranu, kde naštěstí kamioňák nebyl lhostejný a dobrzdil na poslední chvíli,“ napsal Blesku Tomáš, který vše natočil na svoji palubní kameru v autě. Přiznal rovněž, že nejprve zaváhal a z místa ujel, což přidal k záznamu, aby prý ukázal, že lidé občas váhají. „Po chvilce jsem si to rozmyslel a otočil jsem to,“ uvedl. „Zaváhat je lidské, ale důležité je, jak se rozhodneme pak,“ doplnil.

Na videu ze sociální sítě Facebook je pak vidět, jak Tom přijíždí na místo, kde už se fenku snaží odchytit další dobrá duše. S pomocí dotyčné paní se pak Tomášovi podařilo psa chytit a odnést do auta.

Veterináři mu pak pomohli podle známky zjistit, komu zvíře patřilo, a příběh tak měl nakonec šťastnou tečku. Tomáš, který je rovněž hrdým pejskařem, fenku vrátil nadšeným majitelům. Paradoxní bylo, že se v době odchytu pohybovala jen 200 metrů od místa, kde žila. A navíc byla hluchá. Naštěstí přežila, a to hlavně díky duchapřítomnosti zúčastněných osob.

Video: Dojemný dobrý skutek: Tom zachránil hluchou fenku z rušné silnice, kam se zaběhla

„Díky pánovi z kamionu, že ji nepřejel a dobrzdil to tak tak. A díky paní, která ho pomáhala odchytit. Jméno neznám, ale rozhodně to byla pejskařka se srdcem,“ uzavřel svůj hrdinský čin pan Tomáš. Na závěr ještě připustil, že pochybil v tom, že s paní nepoužili reflexní vesty. „Nebyl na to čas, hrozilo, že pejsek skočí pod auto,“ dodal.

 

bibijana ( 10. října 2019 14:03 )

Napsala jsem vzkaz pro andoreu, že se mně taky stává, že se mé příspěvky nezobrazí a zase se to stalo, takže to zkouším znovu. Blesk má něco špatně!!!!

bibijana ( 10. října 2019 13:59 )

Z celého srdce všem, kteří se na záchraně fenky podíleli, děkuji!!! Vítejte v klubu, nás andělů, kteří němé tváři pomáhají. Pevně věřím, že se zlé, ale hlavně dobré skutky lidem vrací. Je to krásná zpráva v dnešním, ponurém světě.

andorea ( 10. října 2019 13:58 )

Nezobrazilo se to, tak znovu:

pfoto1 ( 10. října 2019 13:55 )

Je fajn občas v té záplavě hnusu číst i něco pozitivního.

andorea ( 10. října 2019 13:51 )

Zobrazit celou diskusi