Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bezdomovkyně překvapila nádherným hlasem: Dostala nabídku na nahrání alba!

Autor: chal - 
7. října 2019
19:29

Příběh 52leté bezdomovkyně Emily Zamourkové z Los Angeles je skvělým důkazem, že by se „knihy neměly soudit podle obalu“. Zanedbaná žena koncem září na nástupišti metra všechny přítomné překvapila precizní interpretací árie italského operního skladatele Giacoma Pucciniho. Jeden z přihlížejících vystoupení natočil na mobil a obrátil tím život Emily vzhůru nohama. O amatérskou pěvkyni se totiž začalo zajímat hudební vydavatelství, a dokonce jí nabídlo smlouvu na desku!

Když bezdomovkyně Emily Zamourková 26. září zpívala na stanici metra v losangeleské čtvrti Koreatown, určitě netušila, jaký rozruch její vystoupení na internetu vyvolá. Amatérská operní pěvkyně svým krásným hlasem šokovala všechny přítomné včetně jednoho policisty, který vystoupení nahrál na mobil. Video se stalo virálem a o zpěvačku-bezdomovkyni se rázem začaly zajímat tisíce lidí.

Emily se do Spojených států odstěhovala před 24 lety. Vydělávala si jako učitelka hudby a buskerka  pouliční umělkyně, které dávají kolemjdoucí peníze. Emily hrála lidem na housle, které podle ní měly hodnotu deset tisíc dolarů (asi 230 tisíc korun). Jenže před dvěma lety o drahocenný nástroj přišla.

Housle tehdy Emily ukradl zloděj, kterého začal pronásledovat jeden z kolemjdoucích. Pachatel svůj lup nešťastně upustil na zem, housle se tak rozbily. Emily si pak pořídila elektrické housle, zanedlouho ji ale postihla další katastrofa, kvůli které o zdroj příjmu přišla úplně.

Padesátnici někdo strčil na autobus a ona si zlomila zápěstí. „Najednou jsem si nemohla dovolit platit účty a nájem. Tehdy jsem se stala bezdomovkyní,“ popsala umělkyně televizní stanici NBC.

Emily měla v sobotu díky náhlému zájmu veřejný koncert. Na městských slavnostech ve čtvrti Malá Itálie publiku zazpívala tutéž árii, která ji proslavila. „Nejsem profesionální zpěvačka, ale dbám na to, abych zpívala správně. Není to jednoduché, proto se vám omlouvám, že nemohu nabídnout širší repertoár a zazpívám, co už jste pravděpodobně všichni slyšeli,“ omluvila se divákům Emily a vzápětí je dojala Pucciniho árií. „Jsem ráda, že jsem svým hlasem zasáhla vaše srdce. Moc vám všem děkuji, jsem unesená,“ poděkovala po vystoupení umělkyně.

Zpěvačka nezaujala jen laiky, ale také odborníky. Slavný producent Joel Diamond z nahrávací společnosti Silver Blue Records bezdomovkyni dokonce nabídl smlouvu na jednu desku! „Vůbec ji neznám, ale dal jsem jí nabídku. Nikdy jsem nic takového neudělal, je to šílené,“ řekl producent v pořadu Good Morning America (Dobré ráno, Ameriko). „Mám už delší dobu schované dvě písně, pro které jsem nenašel interpreta. Tohle je trefa do černého,“ uzavřel Diamond s tím, že by se album mělo jmenovat Paradise (Ráj) a prý půjde o kombinaci klasické a taneční hudby.

Kromě Joela Diamonda chtějí Emily pomoci i obyčejní lidé, kteří na její podporu vypsali veřejnou sbírku na serveru GoFundMe.com. Vybrané peníze mají bezdomovkyni pomoci postavit se na vlastní nohy. Organizátoři si dali za cíl vybrat 85 tisíc dolarů (asi dva miliony korun). Týden od založení sbírky byla téměř celá částka vybraná.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.lesanova ( 7. října 2019 21:30 )

Novinářská kachna?? Sehrané divadlo nebo se madam zkusila zvidi­telnit­....bě­loskvou­cí tašky, čistá deka, svršky, pěstěný vzhled....příště to chce "dotáhnout" v detailech

PPP150W ( 7. října 2019 21:28 )

Jak jste přišel na to, že má hudební průpravu z bývalého sovětského svazu?

hackoff ( 7. října 2019 19:43 )

co vim, tak nebyla a ulici zas tak dlouho. spis se potkala bohuzel s pravou tvari americkych mest kde vladnou demokrati. na zaberu z metra nevypada vubec zanedbane a kdyby nemela kolem sebe tolik tasek tak bude vypadat uplne normalne. novinari ale potrebuji senzaci, tak vse prikraslujou a meni aby to vypadalo vic jak z hollywoodskeho filmu. pravdou je, ze ma hudebni vzdelani ze sovetskeho svazu takze ma kvalitni prupravu a na tom vykonu je to znat

Zobrazit celou diskusi